Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Παγκόσμια Σύνοδος Πόλεων 2012


Από το www.localit.gr
Μέχρι το 2050 εκτιμάται  ότι το 70% των ανθρώπων θα ζουν σε πόλεις.
Με θέμα: «Βιώσιμες και αειφόρες πόλεις-Αστικές ολοκληρωμένες λύσεις» (Liveable and Sustainable Cities – Integrated Urban Solutions), η Παγκόσμια Σύνοδος Πόλεων 2012, που θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη από την 1η έως τις 4 Ιουλίου, θα διερευνήσει τους τρόπους  δημιουργίας  ανθεκτικών υποδομών και βελτίωσης της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στα αστικά κέντρα. 
Παράλληλα  θα υιοθετήσει ολοκληρωμένες λύσεις στις ολοένα και πιο σύνθετες προκλήσεις. Τη Σύνοδο διοργανώνουν το Κέντρο Αειφόρων Πόλεων (Centre for Liveable Cities) CLC και η Αστική Αναπτυξιακή Αρχή (Urban Redevelopment Authority) URA, της Σιγκαπούρης.
Το Κέντρο Αειφόρων Πόλεων  (Centre for Liveable Cities) CLC, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2008 από το υπουργείο Εθνικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων της Σιγκαπούρης.
Συγκεντρώνει την εμπειρία της πόλης για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της   εμπειρίας της Σιγκαπούρης, σε καλή διακυβέρνηση, ολοκληρωμένο αστικό σχεδιασμό, αποτελεσματική διαχείριση πόρων,  αποδοτική διαχείριση  μεταφορών,  προσιτή και ποιοτική κατοικία και περιβαλλοντική αειφορία.
Το κέντρο διευκολύνει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών ,γνώσεων και εμπειρίας μεταξύ των πόλεων, τόσο στη ίδια τη χώρα αλλά και παγκόσμια, μέσω διασκέψεων, φόρουμ σεμιναρίων και εργαστηρίων. 
Η  Αστική Αναπτυξιακή Αρχή  Urban Redevelopment Authority (URA) έχει υιοθετήσει μια μακρόπνοη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σχεδιασμού , με στόχο τη διαμόρφωση στρατηγικών σχεδίων,  επικεντρωμένων στην επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στην οικονομική ανάπτυξη και  την  ποιότητα  του περιβάλλοντος διαβίωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.