Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Σύρος :Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο Επιμόρφωσης για την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς


#Του Παύλου Κ. Χατζηγρηγορίου

Για δεύτερη χρόνια το Κέντρο Ιστορικών Μελετών της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης διοργανώνει Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο Επιμόρφωσης για την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς
Το Σεμινάριο έχει ήδη αφήσει στο νησί (αλλά και σε εθνικό επίπεδο), πολύ θετικές εντυπώσεις στους επιστήμονες που απασχολούνται σε θέματα πολιτισμού, συντήρησης μνημείων και προστασίας οικισμών. Στο δεύτερο σεμινάριο θα συμμετέχουν είκοσι δύο (22) διδάσκοντες καθηγητές από δέκα (10) ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας και του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων πέντε πρόεδροι τμημάτων και σχολών, η αντιπρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ο επίτιμος καθηγητής Lettinga Gatze (με αναγνωρισμένη συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη), καθώς και ο πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν σαράντα (40) εκπαιδευόμενοι επαγγελματίες και ερευνητές, οι οποίοι θα επιμορφωθούν σε 24 ώρες διδασκαλίας διαλέξεων και εργαστηρίων. Είκοσι (20) εκπαιδευόμενοι θα διαμένουν εντός της Ι.Μ. Ιησουϊτών, μέσα στην οποία θα λειτουργούν και οι δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων.


Το όλο πρόγραμμα συντονίζει ο Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ και τέως Πρόεδρος της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Ιωσήφ Στεφάνου. Μετά το πέρας των Εργασιών οι μετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Το κόστος συμμετοχής κρατήθηκε ιδιαίτερα χαμηλό (100 ευρώ για τους επαγγελματίες και 50 ευρώ για μεταπτυχιακούς φοιτητές, δημ.υπαλλήλους ή ανέργους).

Αιτήσεις γίνονται δεκτές ως τις 10 Ιουνίου 2012
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και on line αίτηση συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.