Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

26 Τούρκοι Εκπρόσωποι Τουρισμού και δημοσιογράφων στα Ιωάννινα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σημαντική επίσκεψη 26 Τούρκων Εκπροσώπων Τουρισμού – Tour Operators και δημοσιογράφων που επισκέφτηκε τα Ιωάννινα, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών προς την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, Τουρκίας (TURSAB).
Στόχος της επίσκεψης ήταν  η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία προς την περιοχή  επιχειρώντας άνοιγμα στην Τουρκική αγορά και προσέλκυση επισκεπτών μέσω των ταξιδιωτικών πρακτόρων της γείτονας χώρας.
Το βασικό πρόγραμμα της επίσκεψης συμπεριελάμβανε αφενός μεν ξεναγήσεις στα αξιοθέατα και την αγορά της πόλης καθώς και  διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης παρουσίασης του «Τουριστικού προϊόντος» της περιοχής αλλά και συναντήσεις Β2Β με τοπικούς συναδέλφους και Ξενοδόχους.
Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες και οι εκπρόσωποι του Τουρισμού, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη, του Δημάρχου κ. Φ. Φίλιου, του Αντιδημάρχου κ. Ν. Γκόλα, του δημοτικού συμβούλου κ. Β. Χήτου, του Ειδικού Συμβούλου κ. Σ. Ζέρβα και του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων  Ιωαννίνων,  κ. Κ. Βλάχου & Γ. Τάσιου αντίστοιχα,  ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που παρουσιάζουν τα Ιωάννινα, ο Ν. Ιωαννίνων & ευρύτερα η περιοχή της Ηπείρου, όσον αφορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις υποδομές, τα αξιοθέατα,  καθώς και τις γαστρονομικές προτάσεις με τα τοπικά προϊόντα , τη διασκέδαση – ψυχαγωγία κ.α.
Όπως τονίστηκε στις δηλώσεις που έγιναν από όλες τις πλευρές, θεωρείται σίγουρο ότι ως αποτέλεσμα της επίσκεψης αυτής θα υπάρξουν άμεσα οφέλη επιχειρηματικών και πολιτιστικών συνεργασιών, γιατί τα Ιωάννινα & η Ήπειρος ευρύτερα αποτελεί αναμφισβήτητα έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό Τουριστικό προορισμό με πολλαπλές εναλλακτικές επιλογές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σημείο αναφοράς για τον Τουριστικό χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.