Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Οργανισμός προώθησης Ροδιακού τουρισμού

Ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ) ιδρύθηκε το 1996 με πρωτοβουλία των Οργανισμών του Α΄βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (10 Δήμοι-Καποδίστριας) και συνεχίζεται σήμερα από το Δήμο της Ρόδου, ( ένας Δήμος – Καλλικράτης) και σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, που εκπροσωπεί τις παραγωγικές τάξεις και της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων.
Είναι ένας θεσμός  πρωτοποριακός για τα ελληνικά δεδομένα  που συντονίζει τις ενέργειες των ΟΤΑ της Ρόδου και των παραγωγικών τάξεων σε μια κοινή προσπάθεια, καταγραφής, διαμόρφωσης, αναβάθμισης, προβολής και διαφήμισης του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου.
Διοίκηση:
Ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού διοικείται από 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από 8 εκπροσώπους των ΟΤΑ και 7 των παραγωγικών τάξεων. Πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος Ρόδου.

Το Δ.Σ. καθορίζει την πολιτική του Οργανισμού και εγκρίνει τα προγράμματα δράσεων, προβολής και διαφήμισης τα οποία εξειδικεύονται  από 7μελή Εκτελεστική Επιτροπή υπό την προεδρία του εκάστοτε Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και από εκπροσώπους των ΟΤΑ και των παραγωγικών τάξεων, μέλη του Δ.Σ. Το δε πρόγραμμα υλοποιείται  υπηρεσιακά από τα στελέχη και τον Γεν. Διευθυντή του Οργανισμού.
Πόροι:

Ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού χρηματοδοτείται από εισφορές του Δήμου  της νήσου Ρόδου και των παραγωγικών τάξεων .

Δράσεις:
  1. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος για να παρουσιασθεί η Ρόδος σαν ένας ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ.
  1. Καταγράφει και δημοσιεύει όλα τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, όπως αξιοθέατα, αρχαία, βυζαντινά ή μεσαιωνικά μνημεία, διαδρομές, ήθη και έθιμα, πανηγύρια, εκδηλώσεις κτλ.
  1. Συμμετέχει σε 24  εκθέσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.
  1. Δημιουργεί, τυπώνει και διανέμει όλα τα έντυπα σχετικά με την προβολή της Ρόδου.
  1. Συνεργάζεται με μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες για τη δημιουργία τηλεοπτικού υλικού όσο και σε θέματα δημοσίων σχέσεων καθώς επίσης οργανώνει διάφορες παρουσιάσεις – Work Shops -Road Shows τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  1. Φροντίζει για την καταγραφή και προβολή του τουριστικού προϊόντος μέσω του ηλεκτρονικού τύπου (INTERNET).
  1. Ενισχύει και στηρίζει τη διοργάνωση συνεδρίων (η Ρόδος είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνεδριακών Πόλεων).
  1. Ο Οργανισμός προώθησης Ροδιακού Τουρισμού συντονίζει και ενισχύει τις πολιτιστικές, αθλητικές, καλλιτεχνικές δράσεις των Δήμων, που προωθούν την εικόνα της Ρόδου.
  1. Καλεί και φιλοξενεί εκπροσώπους των ΜΜΕ και παραγόντων που προβάλουν τον τουρισμό.
  1. Ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού κατεξοχήν τουριστικός εκπρόσωπος του νησιού της Ρόδου συνεργάζεται άριστα με όλες τις βαθμίδες της Διοίκησης (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ) τόσο στην μελέτη όσο και στην εφαρμογή ειδικών τουριστικών προγραμμάτων που προωθούν τον προορισμό εντός και εκτός της Ελλάδος.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.