Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εθνικό συνέδριο για το Ευρωπαικό Ενεργειακό Βραβείο και το Σύμφωνο των Δημάρχων

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 και ώρα 9:00 πμ θα πραγματοποιηθεί το «Εθνικό Συνέδριο για το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Βραβείο (eea) και το Σύμφωνο των Δημάρχων» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης, με το Ενεργειακό της Κέντρο και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης «MEDEEA : Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου σε Μεσογειακές Περιοχές» και «Covenant capaCITY: Ανάπτυξη των ικανοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προώθηση Τοπικών Ενεργειακών και Κλιματικών δράσεων»

Στο πρόγραμμα MEDEEA συμμετέχουν εννέα περιοχές από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κύπρο, την Πορτογαλία, τη Μάλτα και τη Σλοβενία, με κοινό στόχο τη βελτίωση του τρόπου διαχείρισης της ενέργειας και τη γνωστοποίηση και ευρεία εφαρμογή των καλύτερων Ευρωπαϊκών ενεργειακών πρακτικών που αφορούν στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε αστικό επίπεδο. Από την Κρήτη συμμετέχουν και έχουν δραστηριοποιηθεί οι Δήμοι Ηρακλείου, Χερσονήσου, Ρεθύμνου, Φαιστού, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδας, Χανίων, Αγίου Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας, Αρχανών-Αστερουσίων, Ανωγείων και Γόρτυνας.
 
H Περιφέρεια Κρήτης (Ενεργειακό Κέντρο) παρείχε στους Δήμους τεχνική υποστήριξη και μετέδωσε την απαραίτητη τεχνογνωσία για την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και την εκπόνηση των Σχεδίων Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας. Χρηματοδότησε δέ την Πιστοποίηση κατά το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Βραβείο (European Energy Award – eea®) από Διεθνή Επιθεωρητή των Δήμων με τις καλύτερες επιδόσεις, εξασφαλίζοντάς τους μία διάκριση ιδιαίτερα χρήσιμη και μελλοντικά απαραίτητη για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα της ΕΕ και Ευρωπαϊκά ή Εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Το Συνέδριο θα χαιρετίσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και συμμετέχουν ομιλητές από εθνικούς φορείς με αρμοδιότητα σε θέματα Ενέργειας, Δήμαρχοι της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας. 
Θα παρουσιαστούν οι επιτυχείς πρακτικές και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν πρωτίστως οι συμμετέχοντες πρωτοπόροι Δήμοι της Κρήτης, που έχουν διακριθεί στον ενεργειακό τομέα και παράλληλα θα γίνει ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών. 

Θα συζητηθούν επίσης, ζητήματα που αφορούν στην ελληνική εθνική πολιτική για την ενεργειακή αποδοτικότητα καθώς και ζητήματα μεθοδολογίας, υποστήριξης και χρηματοδότησης των σχετικών έργων και πρωτοβουλιών στους Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.