Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Δικτύου ECTN

Η Ελλάδα  προεδρεύει στην πρώτη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Δικτύου ECTN, που  ξεκίνησε χθες Κυριακή 28 και ολοκληρώνεται αύριο 30 Απριλίου 2013, στη Σουηδία. Στη συνέλευση  συμμετέχουν  Σουηδία, Ιρλανδία, Ουαλία, Ολλανδία, Ισπανία, Φινλανδία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία και Λετονία.
Την Ελλάδα στην προεδρία για τα δύο επόμενα χρόνια 2013-2014 θα εκπροσωπεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού ΕΚΠΟΛ , με πρόεδρο του δικτύου τον  Κ. Χαλέβα.
Τα θέματα της ατζέντας της πρώτης συνδιάσκεψης που θα συζητηθούν έχουν στόχο τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων προκειμένου να ωφεληθούν οι φορείς που συμμετέχουν.
Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα αιτήματα συμμετοχής στο προαναφερόμενο ευρωπαϊκό δίκτυο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πηλιορείτικων Συλλόγων και του Δικτύου Περραιβία, προκειμένου να παρθεί η οριστική απόφαση συμμετοχής τους, με σκοπό τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Δικτύου ECTN.
Σκοπός της συμμετοχής των προαναφερθέντων φορέων είναι η ανταλλαγή απόψεων και η εφαρμογή καλών πρακτικών προκειμένου να αξιοποιηθεί τουριστικά η πολιτιστική κληρονομιά και να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα στις πολιτιστικές αξίες.

Αναδημοσίευση από το www.localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.