Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Χανιά :«ΠΟΛΗ 12 ΑΣΤΕΡΩΝ»

p2
Την τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων - 12 Star City»,απένειμε - για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Δήμο Χανίων - το Συμβούλιο της Ευρώπης, με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου, το περασμένο έτος, στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.). 
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χανίων, πραγματοποίησε από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012 μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με το κεντρικό θέμα της διοργάνωσης, που ήταν «Τα ανθρώπινα δικαιώματα εδραιώνουν περισσότερο ενσωματωμένες κοινότητες». Το εν λόγω βραβείο πήραν – εκτός από τα Χανιά – και άλλες 16 πόλεις απ’ όλη την Ευρώπη (1) σε σύνολο 130 και πλέον συμμετεχόντων φορέων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Σχολιάζοντας την εν λόγω διάκριση ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων και συντονιστής των δράσεων που έλαβαν χώρα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας, κ. Γαβριήλ Κουρής, επισημαίνει πως «η διάκριση που έλαβε ο Δήμος μας - για δεύτερη συνεχή χρονιά - από το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα Χανιά και ταυτόχρονα μια αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή των Χανίων για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και τη διαμόρφωση διχτύων ασφαλείας για όσους έχουν ανάγκη σε τοπικό επίπεδο».
p1Σύμφωνα με τον κ. Κουρή «κατά τη διάρκεια της Ε.Ε.Τ.Δ., πολίτες των Χανίων – όλων των ηλικιών - είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν δράσεις σχετικές με την προστασία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της τοπικής διάστασης στην επίτευξη αυτού του στόχου». «Τέλος, είναι πολύ σημαντικό - και αυτό είναι ένα στοιχείο που αξιολογήθηκε θετικά από το Συμβούλιο της Ευρώπης – ότι ο Δήμος Χανίων, σχεδιάζει και υλοποιεί νέα έργα και δράσεις που συμβάλλουν έμπρακτα στην αντιμετώπιση και αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προώθηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων» καταλήγει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων.
(1) Οι άλλες πόλεις που βραβεύτηκαν ως «12 Αστέρων» είναι: Metz και Strasbourg (Γαλλία), Brussels (Βέλγιο), Φαιστός (Ελλάδα), Reggio Calabria Province και Mola di Bari (Ιταλία), Utrecht (Ολλανδία), Katowice (Πολωνία), Amadora (Πορτογαλία), Candelaria και Malaga (Ισπανία), Sundbyberg, Örebro και Huddinge (Σουηδία), Büyükcekmece και Lüleburgaz (Τουρκία). 

1 σχόλιο :

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΝ κ. ΚΟΥΡΗ, ΠΟΥ ΑΠ' ΌΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.