Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Σύρος :Οριστικοποιήθηκε το ραντεβού για την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

ermoupolh panoramikh limani
Στις 11 Ιουλίου  καθορίστηκε να επισκεφτεί το δήμαρχο Γιάννη Δεκαβάλλα για λογαριασμό της εταιρείας Kulturexperten ο Hanns Pietrich Smidt, καθηγητής Δραματουργίας και Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο Folkawang Univercity του Essen, και πρώην υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της πολιτιστικής πρωτεύουσας Essen 2010. Την είδηση σας είχε μεταδώσει πριν από μερικά 24ωρα το cyclades24 και επιβεβαιώθηκε με ανακοίνωση του Δήμου.
Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής της ανωτέρω εταιρείας κ. Oliver Scheytt διευθυντής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Essen της Γερμανίας, μέσω της εκπροσώπου του στην Ελλάδα κ. Μαρίας Ψαρρού ζήτησε από το δήμαρχο συνάντηση προκειμένου να τον ενημερώσει για το ότι μετά από εντατικές εργαστηριακές έρευνες δύο μηνών η εξειδικευμένη σε τεχνογνωσία για θέματα πολιτισμού εταιρεία, η οποία ασχολείται με θέματα υποστήριξης και οργάνωσης πολιτιστικών πρωτευουσών της Ευρώπης, αξιολόγησε ως πρώτη τη Σύρο απ' όλη την Ελλάδα και καταλληλότερη για να αναλάβει ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, (για λογαριασμό της Ελλάδας), το 2021.
Όπως ενημέρωσε η εταιρεία μέχρι τις 11 Ιουλίου θα έχει αποστείλει στο κ. Δεκαβάλλα επίσημα την παρουσίαση της για την πρόταση της Σύρου μεταφρασμένη στα Ελληνικά.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι προτού γίνουν οι εκτεταμένες εργαστηριακές έρευνες των Γερμανών επιστημόνων για την ιδανικότερη από πλευράς Ελλάδας πόλη που θα αναλάβει τον κορυφαίο αυτό θεσμό του πολιτισμού για το έτος 2021, καμία απολύτως επαφή με το Δήμο μας, είτε με οποιονδήποτε άλλον πολίτη από το νησί δεν είχε προϋπάρξει. Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της έρευνας πριν από δέκα περίπου ημέρες.

Η εταιρεία  Kulturexperten της Γερμανίας ακολουθεί την ίδια ακριβής επιστημονική και εργαστηριακή μεθοδολογία για κάθε χώρα που έχει σειρά να αναδείξει την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Δηλαδή αξιολογεί σε βάθος τις πόλεις που έχουν πλούσια ιστορία και σύγχρονο πολιτισμό σε κάθε χώρα και τις κατατάσσει κατά σειρά σύμφωνα με τις προδιαγραφές που χρησιμοποιούνται, προκειμένου να αναδειχθούν οι καταλληλότερες και ιδανικότερες πόλεις για την ανάληψη της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Πηγή:www.cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.