Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Orange Grove: Η ολλανδική πρεσβεία ιδρύει συνεργατικό χώρο για start-ups νέων επιχειρηματιών στην Αθήνα



This is the Orange Grove from Orange Grove Athens on Vimeo.
Orange Grove είναι το περιβόλι με τις πορτοκαλιές: έτσι θα ονομάζεται ο νέος χώρος που θα εγκαινιαστεί το Σεπτέμβριο στο κτίριο της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και θα αποτελέσει μία νέα επιχειρηματική θερμοκοιτίδα. Ουσιαστικά αποτελεί μία προσπάθεια της Ολλανδικής Πρεσβείας να πείσει τους νέους Έλληνες να μείνουν στην Ελλάδα. 

Ο Ολλανδός πρέσβης Jan Versteeg μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του διαπίστωσε ότι το γεγονός ότι χιλιάδες Έλληνες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα της χώρας. Έτσι, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία αυτού του χώρου σε συνεργασία με τις Ελληνο-ολλανδικές επιχειρήσεις και πανεπιστήμια.
 To Orange Grove θα στεγαστεί στο ισόγειο του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται η  Ολλανδική Πρεσβεία, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, προσφέροντας στέγη, υποστήριξη και υπηρεσίες (δικτύωση, σεμινάρια, mentoring, κ.λπ.) σε Έλληνες και Ολλανδούς νέους επιχειρηματίες έως 35 χρόνων.
Στο βίντεο  περιγράφεται η φιλοσοφία του εγχειρήματος, ενώ στη σχετική σελίδα στο facebook  μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την πορεία υλοποίησης της ιδέας. Αναμφίβολα πρόκειται για μία έξυπνη ιδέα που θα βοηθήσει εκτός από τους επιχειρηματίες και στην άρση των στερεότυπων που χαρακτηρίζουν τα τελευταία χρόνια τις σχέσεις των δύο λαών…  

Ν. Καραχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.