Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Η Σύρος προετοιμάζει την υποψηφιότητα της για Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

O Δήμος Σύρου - Ερμούπολης ανακοινώνει την σύσταση ομάδων εργασίας για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Σύρου στο πλαίσιο της διεκδίκησης του θεσμού της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:
"Το 2021 ο θεσμός της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης που γεννήθηκε στην
Αθήνα το 1985, μετά τη Θεσσαλονίκη (1997) και την Πάτρα (2006), πρόκειται να επιστρέψει εκ νέου στη χώρα μας και να αποτελέσει αντικείμενο διεκδίκησης και συναγωνισμού ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις. Η Σύρος πρόκειται να διεκδικήσει τον συγκεκριμένο τίτλο που αποτελεί για εμάς μια τεράστια πρόκληση αλλά και μια από τις σημαντικότερες ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού μας.
Στην παρούσα φάση θα δώσουμε έμφαση στη δημιουργία δικτύων και ομάδων εργασίας και όχι στην αυθεντία του ενός. Θεωρούμε ότι το εν λόγω εγχείρημα δεν μπορεί να αφορά μόνο μια μικρή ομάδα ειδημόνων, αλλά πρέπει να αναχθεί σε υπόθεση όλων μας για να στεφθεί με επιτυχία. Ο θεσμός αυτός, εξάλλου, οφείλει να εμπλέκει το σύνολο της τοπικής κοινότητας αλλά και να αφορά με το περιεχόμενό του το σύνολο της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Για την προετοιμασία των Ομάδων Εργασίας, οι οποίες θα βασίζονται καθαρά στον εθελοντισμό και στην αγάπη τους για τον τόπο μας, ανοίγει από σήμερα πρόσκληση για συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Η διαδικασία θα είναι ανοιχτή μέχρι 1 Σεπτεμβρίου 2013, με πιθανή παράταση ανάλογα με το πλήθος των αιτήσεων. Οι ενεργοί δημότες και κάτοικοι καθώς και οι πολυάριθμοι φίλοι της Σύρου αλλά και των Κυκλάδων αποτελούν για εμάς τη μεγαλύτερη δεξαμενή υποστηρικτών.

Καλούμε όλους όσους έχουν το χρόνο, τα προσόντα και ενδιαφέρονται να βοήθησουν ουσιαστικά στην προσπάθεια αυτή, να συμπληρώσουν την αίτηση στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: http://fw2.gr/culturalcapital2021 "

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.