Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Wefrii – Μια καινοτόμα λύση για την ζωή στη πόλη.

Ακόμα και μέσα στην κρίση που περνάει εδώ και χρόνια η χώρα μας, είναι ενθαρρυντικό να παρατηρούμε ανθρώπους να αγωνίζονται για κάτι καλύτερο παρά της δύσκολες συνθήκες.  Ένα τέτοιο παράδειγμα θα δείτε στην προσπάθεια του wefrii, μία καινοτόμα πλατφόρμα ασύρματου δικτύου που αξιοποιεί και προσφέρει υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας.

Δύο Ηρακλειώτες, ο Θανάσης Ζωγράφος και ο συνεργάτης του "Πόλεις και Πολιτικές " Λάζαρος Αγαπίδης, είναι οι εμπνευστές της νέας αυτής προσπάθειας.  Σύμφωνα με αυτούς, «το όραμά του wefrii είναι να επιτραπεί σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει ένα υψηλής ποιότητας ασύρματο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης ανεξαρτήτως μεγέθους και να μπορεί να προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω του δικτύου αυτού».  
Τοποθετώντας wefrii συσκευές σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, αεροδρόμια, λιμάνια, σε πλατείες, σε καταστήματα, σε λεωφορεία, σε πλοία και οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι που θα συνδέονται στο Διαδίκτυο μέσω συσκευής κινητής τηλεφωνίας ή tablet, δημιουργείται ένα πλέγμα ασύρματων σημείων που προσφέρουν σύνδεση στο Διαδίκτυο.  
Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή…Πάνω σε αυτό το δίκτυο, προστίθενται υπηρεσίες τηλεφωνίας και δικτυακής διασύνδεσης κτιρίων και καταστημάτων.  Επίσης, σύμφωνα με την τοποθεσία του χρήστη, μπορεί να εμφανιστούν διαφημίσεις και προσφορές για προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρονται σε καταστήματα εντός 100 μέτρων. 

Συμπληρωματικά, μπορούν να προστεθούν στο δίκτυο αυτό αισθητήρες που μπορούν και παρακολουθούν την θερμοκρασία, υγρασία, σεισμούς, ηχορύπανση και άλλες 50 περιβαλλοντολογικές τιμές.  
Αυτά τα στοιχεία συγκεντρώνονται, αποθηκεύονται και μπορούν και απεικονίζονται σε έναν χάρτη που μπορεί να παρακολουθηθεί μέσω ιστοσελίδας σε πραγματικό χρόνο ή με ιστορική απεικόνιση.  
Οι παραπάνω υπηρεσίες επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη του δικτύου να κάνει γρήγορη απόσβεση της αρχικής επένδυσης στην υποδομή του δικτύου.


Ωστόσο, το ποιο καινοτόμο κομμάτι του wefrii είναι ότι όλα τα παραπάνω, ο εξοπλισμός, οι υπηρεσίες, τα δεδομένα, οι ρυθμίσεις, τα πάντα, θα διαχειρίζονται από ένα και μόνο σημείο: από τον ειδικά κατασκευασμένο πίνακα ελέγχου σε μία ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο.


Οι εμπνευστές του wefrii θα αναπτύξουν την πλατφόρμα, δηλαδή, τον εξοπλισμό και το σχετικό λογισμικό που είναι απαραίτητα για πάρει το wefrii σάρκα και οστά.  Το όραμα υπάρχει, η τεχνογνωσία υπάρχει, η παγκόσμια αγορά υπάρχει. 

Για να γίνει όμως πραγματικότητα το wefrii, χρειάζεται και η χρηματοδότηση.  Γι’ αυτό, στράφηκαν προς μία πλατφόρμα crowdsourcing. 

Αξιοποιώντας την crowdsourcing υπηρεσία της Indiegogo ξεκινήσανε μία εκστρατεία για να πραγματοποιηθεί το όραμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.