Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Φλώρινα :τοποθέτηση οικολογικών συστημάτων βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης

Ξεκίνησε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 η τοποθέτηση των οικολογικών συστημάτων βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης στην πόλη της Φλώρινας. Πρόκειται για ένα έργο μέσω ΕΣΠΑ, το οποίο κατατέθηκε από το Δήμο Φλώρινας και είναι από τα λίγα εγκεκριμένα αυτού του είδους σε όλη την Ελλάδα.
Η «Προμήθεια οικολογικών συστημάτων βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης», είναι έργο συνολικού προϋπολογισμού 430.500,00€ και αφορά σε εφτά συστήματα τα οποία θα συμπιέζουν τα απορρίμματα και θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, εκεί που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ύπαρξη των κάδων και τη μη επάρκεια αυτών. Οι κάδοι αυτοί μπορούν να συλλέξουν πάρα πολλά κιλά απορριμμάτων, καθώς η αντιστοιχία ενός κοινού κάδου με έναν διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι περίπου 7 προς 1.
Κατά την τοποθέτηση των κάδων ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος είπε:
«Ξεκινήσαμε σήμερα την τοποθέτηση των βυθιζόμενων καδών στη Φλώρινα. Θα λέγαμε ότι είναι μια πρωτοποριακή ενέργεια που υλοποιούμε ως Δήμος Φλώρινας για τη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για ένα καινούριο σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων, οι οποίοι είναι βυθιζόμενοι, συμπιέζουν τα απορρίμματα και έχουν πολύ μεγάλη χωρητικότητα, η οποία σε σχέση με τους κοινούς είναι 1/7.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.