Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σέρρες :Συζήτηση για την καινοτομία και το citybranding

Στις 14 Δεκεμβρίου, στις Σέρρες συζητάμε για την καινοτομία και το citybranding στις Ελληνικές πόλεις.Φυσικά οι Σέρρες θα έχουν την τιμητική τους.100 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερρών και είναι η τελευταία εκδήλωση των  εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου.

Συντονισμός εκδήλωσης:  Δρ. Αικατερίνη Πουστουρλή.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν και να παρουσιαστούν τοπικά συστήματα ή προτάσεις καινοτομίας καθώς και της στρατηγικής Citybranding, που υποβοηθάει την επίτευξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, με σκοπό την αύξηση των εσωτερικών επενδύσεων και του τουρισμού, αλλά και την επίτευξη κοινοτικής ανάπτυξης, ενισχύοντας την τοπική ταυτότητα και την ταύτιση των κατοίκων με την πόλη: Ότι Οδηγεί τις Σέρρες στο δρόμο προς την Οικοδόμηση εξειδικευμένης Οικονομίας και Αποθετηρίου Γνώσης.

Είναι πλέον ορατό ότι οι τοπικές, περιφερειακές και κρατικές αρχές, στα πλαίσια ενός διαρκώς αυξανόμενου ανταγωνισμού, εντείνουν τις προσπάθειές τους να βελτιώσουν την εικόνα και τη φήμη τους χρησιμοποιώντας πολλές και διαφορετικές στρατηγικές. Ποιές είναι οι ειδικές απαιτήσεις και δυσκολίες στη χάραξη μιας τέτοιας στρατηγικής; Ποιά είναι τα αποτελεσματικά εργαλεία, οι διαδικασίες και οι φάσεις εφαρμογής ενός σχεδίου δράσης; Τι προτείνει η διεθνής και η ελληνική εμπειρία και βιβλιογραφία; Τι είναι το Marketing και Branding του Τόπου, όρος αυξανόμενα δημοφιλής σε ακαδημαϊκούς και πολιτικούς κύκλους τα τελευταία χρόνια;

Aν και μονοσήμαντες ή απλές απαντήσεις δεν μπορούν να δοθούν, η ημερίδα αυτή στοχεύει στο να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία, ότι η ταυτότητα ενός τόπου συνδιαμορφώνεται από πολλές επάλληλες, παράλληλες ή και διαφορετικές δράσεις. Γεωμορφολογία, αρχιτεκτονική, άνθρωποι, ιδιαίτερα προϊόντα, γαστρονομία, νέες τεχνολογίες, δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν και αλληλοεπηρεάζονται.

Ειδικότερα για την πόλη των Σερρών η πρωτοβουλία αυτή ανοίγει την συζήτηση, που δεν μπορεί να αργήσει άλλο. Η πόλη των Σερρών χρειάζεται το γενικότερο πλαίσιο (City Branding) που θα χρηματοδοτήσει δράσεις, θα συνενώσει πρωτοβουλίες, θα ενεργοποιήσει πολιτικές. Ας ξεκινήσουμε.

Υλοποίηση: 14 Δεκεμβρίου 2013.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν εισηγήσεις από διακεκριμένους εισηγητές σε θέματα Citybranding με αναφορές σε συγκεκριμένα “success stories”. Η προβολή τους θα ενθαρρύνει και άλλους επίδοξους καινοτόμους πολίτες να ακολουθήσουν το δρόμο των επιτυχημένων καινοτόμων Σερραίων, Ελλήνων και Πολιτών του Κόσμου.

Οργάνωση: Δήμος Σερρών
Συμμετέχοντες φορείς: Δήμος Σερρών, ΤΕΙ Σερρών, ΕΒΕΣ, Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, Εκπρόσωποι Α’θμιας Δ/νσης Σερρών, Β’θμιας Δ/νσης Σερρών, Γ’θμιας Εκπαίδευσης.

Χώρος : Κτήριο Δημοτικού Θεάτρου "ΑΣΤΕΡΙΑ", 10.30 πμ - 14.45μμ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.