Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Barcelona’s innovative strategy. A smart city project

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ για τις έξυπνες πόλεις και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που έγινε πρόσφατα στη Λάρισα, είχαμε καλέσει και την Julia Lopez i Ventura, εκπρόσωπο του Δήμου Βαρκελώνης για να μας αναπτύξει τις πολιτικές και τις δράσεις της Ισπανικής πόλης. 
Η Βαρκελώνη είναι πολύ υψηλά τοποθετημένη στις λίστες των έξυπνων πόλεων στον κόσμο και πάντα έχει πολύ ενδιαφέρον - ιδιαίτερα για τις Ελληνικές πόλεις - η μεθοδολογία αλλά και τα αποτελέσματα από την δραστηριότητά της. Έτσι όταν βρεθήκαμε με τον Γιάννη Τσιάμη στη Βαρκελώνη για το συνέδριο "Internet of Things" θεωρήσαμε απαραίτητο να προσκαλέσουμε εκπρόσωπο του Δήμου στο επικείμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Η παρουσίαση της Julia Lopez i Ventura στις 24/1 ήταν ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική.Στις 23/1 το βράδυ οι εκπρόσωποι έξι Δήμων ( Ηράκλειο, Τρίκαλα, Λάρισα, Πάτρα, Χανιά, Ξάνθη ) συζητήσαμε με την Julia , με τη συνοδεία προσεγμένου φαγητού, ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τις δράσεις του Δήμου Βαρκελώνης στον τομέα των έξυπνων πόλεων.Διαβάστε στα Ελληνικά την παρουσίαση της Julia Lopez i Ventura

1 σχόλιο :

  1. .. με τη συνοδεία προσεγμένου φαγητού...
    Κωστή τι περιείχε το μενού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.