Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Βαρκελώνη μια Ανοικτή Πρόκληση , άξια να προσεχθεί ( και να αντιγραφεί )


Μόλις τέλειωσε μια αφόρητα βαρετή προεκλογική περίοδο για την εκλογή των νέων δημοτικών αρχών.Ελάχιστοι υποψήφιοι Δήμαρχοι ασχολήθηκαν με τα επείγοντα προτάγματα των Τοπικών κοινωνιών που δεν είναι άλλα από την συμβολή της ΤΑ στην Τοπική ανάπτυξη, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των πόλεων,  την κοινωνική συνοχή , την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στο τοπικό σύστημα διακυβέρνησης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.
Υπάρχουν καλά παραδείγματα.Σε όλο τον κόσμο.Μόνο να τα αντιγράφαμε θα είχαμε ισχυρά κέρδη.Το παράδειγμα της Βαρκελώνης είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι πόλεις που αξιοποιούν τον στρατηγικό σχεδιασμό, δεν δογματίζουν στη χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων και απελευθερώνονται από την θανάσιμη αγκαλιά του κρατισμού μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους, να βελτιώσουν το οικονομικό περιβάλλον και την παροχή υπηρεσιών σε κατοίκους και επισκέπτες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης και η Citymart ανακοίνωσαν μια διεθνή πρόσκληση για τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες να προτείνουν τις καινοτόμες λύσεις τους σε έξι διαφορετικές προκλήσεις , για τον μετασχηματισμό του δημόσιου χώρου και των υπηρεσιών στην πόλη.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας για την οικονομική ανάπτυξη Barcelona Growth, το BCN | Open Challenge είναι ένα νέο πρόγραμμα που ανοίγει η διοίκηση της πόλης για τις ΜΜΕ από όλο τον κόσμο για το μετασχηματισμό των δημόσιων υπηρεσιών. Επιδιώκοντας λύσεις στις προκλήσεις της πόλης με μια πιο ανοικτή διαδικασία, η Βαρκελώνη θα επιταχύνει την καινοτομία και θα συνδυάσει τις δημόσιες δαπάνες πιο αποτελεσματικά για την παροχή καλύτερων δημόσιων υπηρεσιών. Για πρώτη φορά, οι δημόσιες συμβάσεις εστιάζουν απευθείας στους φορείς παροχής καινοτομιών, οδηγώντας γρηγορότερα σε ισχυρότερη τοπική οικονομική ανάπτυξη και απτές βελτιώσεις στη ζωή των πολιτών.

Η Βαρκελώνη ψάχνει για λύσεις με μεγάλο αντίκτυπο για τις ακόλουθες έξι αστικές και κοινωνικές προκλήσεις για το μετασχηματισμό της παροχής υπηρεσιών στην πόλη.

Μείωση των κλοπών ποδηλάτων στην πόλη
Ενδυνάμωση των συστημάτων στήριξης για τη μείωση της κοινωνικής απομόνωσης
Παρακολούθηση της κίνησης των πεζών στην πόλη
Εργαλεία για την ψηφιοποίηση των μουσείων και των αρχείων συλλογών
Αυτόματη ανίχνευση και προειδοποιήσεις των κατεστραμμένων οδοστρωμάτων
Ενδυνάμωση τοπικών καταστημάτων λιανικής μέσω της τεχνολογίας

Στην καρδιά του BCN | Open Challenge είναι η δέσμευση από το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης ώστε να:

Εφοδιάσει και να εφαρμόσει τις 6 επιλεγμένες νικήτριες λύσεις . Η υπόσχεση αυτή υποστηρίζεται από ένα ειδικό ταμείο για τις καινοτομίες του € 1.000.000.
Υποστηρίξει τις νικήτριες εταιρείες με ένα επιχειρηματικό πακέτο για την ανάπτυξη τους, όπως δωρεάν χώρο για εγκατάσταση ή ανάπτυξη στη Βαρκελώνη να στηρίξει οικονομικά και με ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου ή του συντονισμού με τους αρμόδιους τοπικούς εταίρους.
Επικυρώσει αναφορές του έργου για τους νικητές για την ενίσχυση των των καλών συστάσεων για την πρόσβαση σε άλλες νέες αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.