Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Access City Award 2015

AccessCityAward#Του Γιώργου Σαρλή
Το ετήσιο βραβείο Access City Award αναγνωρίζει και τιμά τις πόλεις για τις προσπάθειές τους να διευκολύνουν την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων σε δημόσιους χώρους, όπως οι εγκαταστάσεις στέγασης, οι χώροι παιχνιδιού, οι δημόσιες συγκοινωνίες ή οι τεχνολογίες επικοινωνιών. 171 πόλεις έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής στις 4 προηγούμενες διοργανώσεις του βραβείου Access City Award από το 2010. Το βραβείο εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειες της ΕΕ για τη δημιουργία μιας Ευρώπης χωρίς εμπόδια. Η βελτιωμένη προσβασιμότητα επιφέρει διαρκή οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στις πόλεις, ιδιαίτερα από πλευράς δημογραφικής γήρανσης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τα βραβεία στις 3 Δεκεμβρίου 2014 στις Βρυξέλλες, επ’ ευκαιρία της ετήσιας διάσκεψης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ημέρας των ατόμων με αναπηρία. Θα απονεμηθεί το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο βραβείο, ενώ θα γίνει και ειδική μνεία για κάθε έναν από τους τέσσερις τομείς που καλύπτει το βραβείο.

Πόλεις με τουλάχιστον 50.000 κατοίκους μπορούν να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους για το βραβείο έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2014.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
http://ec.europa.eu/justice/events/access-city-award-2015/index_el.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.