Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Άνδρος :Γυναικεία επιχειρηματικότητα και συνεργατισμός σε δύσκολους καιρούς



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 5 Οκτώβρη, το 6ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών στην Χώρα της Άνδρου.
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου έδωσε το «παρών» στο 6ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών με θέμα «Γυναίκες εν δράσει», που διοργανώθηκε στις 3-4 & 5 Οκτωβρίου 2014.Η πρόεδρος της Άνδρος ΚοινΣΕπ Μαρία Ψαρρού στην εισήγησή της με θέμα: «Γυναικεία επιχειρηματικότητα και συνεργατισμός σε δύσκολους καιρούς», αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα καθώς και στη διαχρονική εξέλιξη των γυναικείων συνεταιρισμών στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο θεσμό των κοινωνικών επιχειρήσεων και στο παράδειγμα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Άνδρου ως μοχλού της τοπικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Άνδρου.

Το θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν «Γυναίκες εν δράσει – Πρωτοβουλίες και δράσεις των γυναικών απέναντι στην οικονομική κρίση», ενώ ομιλίες παρέθεσαν στελέχη Γυναικείων οργανώσεων, πολιτευτές, ψυχολόγοι, καθηγήτριες οικονομικών και οικιακής οικονομίας, πρόεδροι Συνεταιρισμών. 

Οι ομιλήτριες ανέπτυξαν όλες τις πτυχές του θέματος, το οποίο είναι επίκαιρο και αγγίζει τον καθένα μας. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των γυναικείων συλλόγων των Κυκλάδων μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες. Μερικές χαρακτηριστικές ενότητες του συνεδρίου ήταν: Γυναικεία ανεργία, Επιχειρηματικότητα και ευκαιρίες μέσα στην κρίση, Γυναίκα και τουρισμός, Εθελοντισμός, Η οικογένεια σε εποχές οικονομικής κρίσης κλπ. 
Ο θεσμός του πανκυκλαδικού Συνεδρίου ξεκίνησε το 2006 από τον Σύλλογο Γυναικών της Νάουσας Πάρου και συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια στη Μύκονο, στην Αιγιάλη Αμοργού και την Τήνο, ενώ τη φετινή διοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ανέλαβε ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν σύνεδροι από όλα σχεδόν τα νησιά των Κυκλάδων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.