Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Θεσσαλονίκη :μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών (hackathon) με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου αλλά και της πόλης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας και την Ερευνητική Μονάδα URENIO προσκαλούν τους προγραμματιστές της πόλης να συμμετάσχουν σε έναν μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών (hackathon) με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου αλλά και της πόλης. Συνεχίζοντας το πετυχημένο εγχείρημα «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη», οι διοργανωτές προσκαλούν τους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας και να αναπτύξουν εφαρμογές web και κινητών τηλεφώνων, οι οποίες θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη.
Οι συμμετέχοντες στο hackathon καλούνται να εστιάσουν σε οποιοδήποτε από τα κρίσιμα θέματα που βελτιώνουν τη λειτουργία της πόλης: μεταφορές, ενέργεια, διατροφή, ύδρευση, κτίρια, υποδομές, διακυβέρνηση, κ.λπ. Μπορείτε να δημιουργήσετε εφαρμογές web ή κινητών στη γλώσσα και την πλατφόρμα της επιλογής σας. Η κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακοί, Ερευνητές και Επιχειρηματίες, θα αξιολογήσει τους συμμετέχοντες.
Οι τρεις πρώτες νικήτριες ομάδες θα λάβουν αντίστοιχα:
  • 3.000€
  • 2.000€
  • 1.000€ 
Οι συμμετέχοντες καλούνται να αξιοποιήσουν τις ιδέες των πολιτών για νέες ψηφιακές εφαρμογές που υποβλήθηκαν στα πλαίσια του διαγωνισμού «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη», όπως επίσης και τα ανοιχτά δεδομένα που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. 

Τι θα γίνει:
Μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών (Hachathon) για τη Θεσσαλονίκη.
Ποιος θα συμμετάσχει:
Προγραμματιστές και σχεδιαστές λογισμικού που ζουν ή εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης σε ομάδες ενός ως τριών ατόμων.
Που θα γίνει:Στον ανοιχτό χώρο συνεργατικής εργασίας Coho, Ναπ. Ζέρβα 10, Θεσσαλονίκη.
Πότε:Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2014. Η βράβευση των νικητών θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2014.
Πρόγραμμα:
29-30/11/2014
10:00 - 11:00: Παρουσιάσεις των διοργανωτών
11:00 – 17:00 (Κυριακή): Μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών
17:00 – 19:00: Παρουσίαση των εφαρμογών στην κριτική επιτροπή
19:00- 21:00: Παρουσίαση των εφαρμογών σε startup Europe
21:00: Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
4/12/2014
20:00: Βράβευση των νικητών
Σας παρέχουμε:Σύντομες παρουσιάσεις με τις βασικές κατευθύνσεις του διαγωνισμού, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Γεύματα, σνακ, αναψυκτικά και καφέ για να σας κρατήσουν σε εγρήγορση, καθώς και πρωϊνό το πρωί της Κυριακής. Ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Πρέπει να φέρετε:
Το φορητό υπολογιστή σας, δημιουργικότητα, πάθος, ικανότητες και ιδέες. Επίσης, διάθεση συνεργασίας και ομαδικό πνεύμα καθώς θα συμμετάσχετε ως ομάδα.
Θεματολογία:
Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό πρέπει να δουλέψουν πάνω σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. Οι διοργανωτές θα έχουν μια λίστα προβλημάτων, από τα οποία θα μπορούν να διαλέξουν οι συμμετέχοντες, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει τη δυνατότητα να έχουν ήδη στο μυαλό τους οι προγραμματιστές κάποιο πρόβλημα και να δουλέψουν σε πάνω αυτό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το πρόβλημα να εντάσσεται στη θεματολογία του hackathon.
Βραβεία:1ο Βραβείο: 3.000€
2ο Βραβείο: 2.000€
3ο Βραβείο: 1.000€
Κριτικά Επιτροπή:
Στην Κριτική Επιτροπή θα συμμετέχουν στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακοί, Ερευνητές και Επιχειρηματίες. Τα μέλη της θα ανακοινωθούν σύντομα.
Κριτήρια αξιολόγησης:
Τρία είναι τα σημαντικότερα κριτήρια με βάση τα οποία θα αξιολογηθούν οι εφαρμογές:
• Ποιότητα της ιδέας: Η εφαρμογή είναι πρωτότυπη και καινοτόμα. 
• Ανάπτυξη της ιδέας: Η εφαρμογή είναι λειτουργική, δουλεύει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είναι καλοσχεδιασμένη, και μπορεί με μικρές βελτιώσεις να προσφερθεί σε πραγματικούς χρήστες.
• Δυνητικά αποτελέσματα: Η εφαρμογή όταν προσφερθεί στους πολίτες συμβάλει στην επίλυση ενός σημαντικού διοικητικού, κοινωνικού, περιβαλλοντικού ή οικονομικού ζητήματος της πόλης.
Δήλωση συμμετοχής: Δηλώνετε συμμετοχή εδώ μέχρι τις 23/11/2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.