Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Μάνχαϊμ :22 Δωμάτια Ξενοδοχείου Χτισμένα από Σκουπίδια


# Dijana Vukojević, 4 Νοέμβρη, 2014.  Δημοσιεύθηκε στο Pop Up City.
Την μετάφραση την επιμελήθηκε ο Λάζαρος Αγαπίδης

Έχετε ποτέ ταξιδέψει σε μια πόλη και δυσκολευτήκατε να αποφασίσετε σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνετε;  Θα θέλατε να είναι κοντά στο κέντρο, αλλά ταυτόχρονα κοντά στη φύση ή ίσως να είναι κοντά σε λίμνη ή στην θάλασσα.  Αν είχατε επισπευτεί την πόλη της Μάνχαϊμ στην Γερμανία την περασμένη άνοιξη, δεν θα είχατε άγχος γι’ αυτό.  Το ξενοδοχείο Shabby Shabby πρόσφερε 22 προσωρινά δωμάτια σε διάφορα μέρη της πόλης, το καθένα από αυτά στην δικιά του μοναδική τοποθεσία.

Το ξενοδοχείο είναι ένα όραμα του αρχιτεκτονικού συλλόγου Raumlabor για το φεστιβάλ Theater der Welt, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Μάιο σε αυτή την νοτιοδυτική γερμανική πόλη.  Τα δωμάτια που ήταν διαθέσιμα για κράτηση κατά τη διάρκεια των 17 ημερών του φεστιβάλ χτίστηκαν με υλικά που βρέθηκαν στους δρόμους του Μάνχαϊμ από φοιτητές αρχιτεκτονικής από όλη την Ευρώπη. Η χρήση ανακυκλωμένων υλικών ήταν ένας από τους κανόνες που το Raumlabor όρισε για τους διαγωνιζόμενους φοιτητής, και ο άλλος ήταν να μην ξεπεράσουν ένα αυστηρό προϋπολογισμό των 250€.





Οι συμμετέχοντες υλοποίησαν 22 ιδέες για μοναδικά δωμάτια ξενοδοχείου που χτίστηκαν σε έναν χώρο κατασκευής κοντά στο Theater der Welt και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε απροσδόκητες τοποθεσίες σε όλη την πόλη.  Υπήρχε ένα δωμάτιο που έχει τοποθετηθεί σε ένα σιντριβάνι, ένα στην ταράτσα ενός σπιτιού και ένα που κατασκευάστηκε γύρω από το άγαλμα του Γερμανού συγγραφέα και φιλόσοφο Friedrich Schiller, ο οποίος προσέφερε ευγενικά το χέρι του σαν μία κρεμάστρα.





Τα δωμάτια αυτά έδωσαν στους κατοίκους της Μανχάιμ μια ευκαιρία να είναι επισκέπτες στη δική τους πόλη, και ίσως να την δούνε από μία νέα οπτική γωνία, και να ξυπνήσουν με τον κελάηδημα των πουλιών στο Luisenpark, τα κύματα του ποταμού, στις όχθες του ποταμού Νέκαρ, ή με μια εκπληκτική θέα.  Οι ξένοι επισκέπτες ήταν επίσης ευπρόσδεκτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.