Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Χερσόνησος: Μια ιδιαίτερη βράβευση Αυστριακού επισκέπτη (repeater)

«Είμαι σήμερα 76 ετών και αισθάνομαι πια πολύ αδύναμος εξαιτίας της ασθένειάς μου. 
Από το 1974 επισκέπτομαι συνεχώς την Ελλάδα και από το 1983 επισκέπτομαι ανελλιπώς την Κρήτη και μένω εδώ, σε ένα ξενοδοχείο, φίλων πια, στις Γούρνες. 
Δεν μπορούσα να μη γυρίσω για τελευταία φορά, να αποχαιρετίσω τον τόπο που αγάπησα τόσο πολύ και τους Κρητικούς, τους ανθρώπους που ξεχώρισαν στην καρδιά μου.»  
Με αυτά τα λόγια, ο κ. Eugen Mairhofer από το Μπρέγκεντς της Αυστρίας περιέγραψε το σκοπό της τελευταίας επίσκεψής του στο νησί που τόσα χρόνια έχει λατρέψει και έχει γυρίσει από άκρη σε άκρη με τα πόδια, με τη μηχανή, με το αυτοκίνητο, φτάνοντας μέχρι τα πιο απόκρημνα σημεία, τις πιο απόκρημνες κορυφές για να ανακαλύψει τις κρυφές, αθέατες ομορφιές του. Και πάντα ξαναγύριζε, με την οικογένειά του, τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του και με πολλούς φίλους του. «Ένας αληθινός πρεσβευτής της Κρήτης και του Δήμου μας», όπως τον χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Ευθύμης Μουντράκης, κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα φορτισμένης συγκινησιακά τελετής βράβευσης του κ. Mairhofer, «και ένας από τους πιο “πεισματάρηδες” επαναλαμβανόμενους επισκέπτες μας».

Η ασθένειά του δεν του επιτρέπει πλέον να χρησιμοποιεί το αεροπλάνο, καθώς πρέπει να υποστηρίζεται από συσκευή οξυγόνου. Παρόλα αυτά η δύναμη της θέλησης και η ακατανίκητη επιθυμία του να επιστρέψει για τελευταία φορά στη γη που τόσο τον συναρπάζει, υπερκέρασε κάθε άλλο εμπόδιο και ταξίδεψε οδικώς με το γιο του με ένα μικρό, ειδικά διαμορφωμένο βαν. Για την επιστροφή του πάντως, εκτός από τις ευχές και την αγάπη όλων όσων τον έχουν  συναντήσει, φρόντισε να προμηθευτεί 300 κιλά κρητικό ελαιόλαδο για τις ανάγκες της χρονιάς, καθώς, μεταξύ άλλων, δηλώνει φανατικός της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας, των παραδοσιακών πρώτων υλών και των προϊόντων του τόπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.