Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 :Μάθε ότι χρειάζεσαι


Μέσω μιας νέας ιστοσελίδας  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, θεσμό τον οποίο θα φιλοξενήσει η Ελλάδα το 2021.
Στην εν λόγω ιστοσελίδα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναζητήσουν πληροφοριακό υλικό, το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων (προθεσμία υποβολής προτάσεων: 23 Οκτωβρίου 2015) αλλά και πολιτιστικές δράσεις που ήδη χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ανάδειξη μίας πόλης της χώρας ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης έτους 2021», η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 – Ενημέρωση και οδηγίες προς τις υποψήφιες πόλεις», την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, στο αμφιθέατρο του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Μπουμπουλίνας 20-22, Αθήνα. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 09:30 π.μ.. Σκοπός της ημερίδας είναι η παροχή πληροφοριών για το θεσμό, τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων, η παρουσίαση καλών πρακτικών καθώς και η παροχή οδηγιών, με σκοπό την αρτιότερη συμπλήρωση των σχετικών εντύπων.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης Ερμού 17 – Αθήνα Τηλ.: 210.3313848 – 210.3230323
Θέλεις να μάθεις τα μυστικά επιτυχίας ;
Υπάρχουν στρατηγικές για την επιτυχία του στόχου.Είναι αποτυπωμένες σε μελέτη του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Ο τομέας του πολιτισμού είναι μια μεγάλη οικονομική και διπλωματική δύναμη στην ιεραρχία των πόλεων με ισχυρή ανταγωνιστικότητα.Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά με τίτλο " WORLD CITIES CULTURE REPORT " που υπογράφει ο Δήμαρχος του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.