Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Στο Παρίσι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης για τη Διάσκεψη του Urban Land Institute


Σημαντική παρέμβαση για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αθήνας για νέες επενδύσεις καθώς και τις στρατηγικές Αστικής Αναζωογόνησης στην ελληνική πρωτεύουσα, πραγματοποίησε στο Παρίσι, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.
Ο κ. Γιώργος Καμίνης, συμμετέχει στην Ετήσια Διάσκεψη Αστικής Αναζωογόνησης - European Urban Regeneration Council - του διεθνούς οργανισμού Urban Land Institute, που είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ για τις δυνατότητες και τις νέες ιδέες στην αξιοποίηση της αστικής γης που διεξάγεται στο Παρίσι.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο παρέμβασης του δήμου για τα εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα κτίρια, τις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως και στο συνολικότερο όραμα του και τα σχέδια αστικής αναβάθμισης της Αθήνας. Αναφέρθηκε επίσης στα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στην ελληνική πρωτεύουσα, την ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και τις νέες επενδυτικές δυνατότητες που αναδεικνύονται.
Στο πλαίσιο της Διάσκεψης στην οποία συμμετέχουν δήμοι από χώρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, καθώς και εκπρόσωποι επενδυτικών και άλλων ιδιωτικών φορέων και εταιρειών, πραγματοποιείται ανταλλαγή τεχνογνωσίας, στρατηγικής και βέλτιστων πρακτικών με στόχο την ανάδειξη καινούργιων ιδεών.  Ενός νέου, δηλαδή, πρωτοποριακού τρόπου επίτευξης της Αστικής Αναζωογόνησης διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.