Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ηράκλειο:«Ιστορίες της Πόλης» από το caravan project

«Το Πάρκο Γεωργιάδη ζωντανεύει για 1 μήνα με ανείπωτες ανθρώπινες ιστορίες»

Αυτή την Τετάρτη, 11 Μαρτίου και ώρα 18:00, το Caravan Project εγκαινιάζει τις δράσεις του, στην πόλη του Ηρακλείου. Οι μογγολικές σκηνές (yurt), που θα φιλοξενήσουν μια σειρά από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, έχουν ήδη στηθεί στο Πάρκο Γεωργιάδη. Η ομάδα του Caravan Project έχει πλέον σύσσωμη καταφτάσει στην Κρήτη και με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, ανυπομονεί να μοιραστεί τις μοναδικές ανθρώπινες ιστορίες που έχει συγκεντρώσει από το οδοιπορικό της στην Ελλάδα, αλλά και ν’  ανακαλύψει τις πλούσιες και πολυποίκιλες ιστορίες αυτού του τόπου.


.
Στα εγκαίνια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ομάδα, να ξεναγηθεί στην πολυμεσική έκθεση με τις ανθρώπινες ιστορίες, αλλά και να παρακολουθήσει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα ντοκιμαντέρ που έχουν παράξει οι δημιουργοί του CaravanProject . Οι  swing μελωδίες των Alan Dalon και ένας μικρός μπουφές με τοπικά προϊόντα θα διανθίσουν την εορταστική ατμόσφαιρα.
Ήδη, η συμμετοχή των Ηρακλειωτών στις δράσεις έχει ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες της ομάδας, γεγονός που καταδεικνύει μια ενεργή και δυναμική κοινότητα εδώ στην Κρήτη. Οι κρατήσεις στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Caravan Project, που απευθύνονται σε σχολεία, έχουν ήδη κλείσει και υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν σ’ αυτά πάνω από 800 μαθητές από το νομό Ηρακλείου. Μια επιπλέον εκπαιδευτική δράση, το «Εργαστήριο Ιστοριών» μόλις ανακοινώθηκε από την ομάδα του Caravan Project, προσκαλώντας κατοίκους κάθε ηλικίας να συλλέξουν και να παράξουν ιστορίες από τον τόπο τους. 

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα αφήγησης, φωτογραφίας, σκηνοθεσίας, ντοκιμαντέρ, μοντάζ και δημιουργικής γραφής, καθημερινά, 17.00-21.00, από τις 16 ως τις 22 Μαρτίου
Η φόρμα με την αίτηση συμμετοχής έχει αναρτηθεί εδώ www.caravanproject.org/ekpaideusi/ergastirio-istoriwn/eggrafi-twra/

Η έκθεση με τις ανείπωτες ανθρώπινες ιστορίες που έχει συλλέξει η ομάδα, θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τετάρτη και Παρασκευή, 17.30 -20.30, Σάββατο και Κυριακή, 10.00-14.30 & 17.30-20.30, ενώ το Caravan DocFest κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 20.30 θα προβάλλει πάνω από 30 ντοκιμαντέρ από τους ίδιους τους δημιουργούς του Caravan Project, καθώς και από την ανεξάρτητη κινηματογραφική σκηνή της χώρας.

Τέλος, όπως σε κάθε πόλη της Ελλάδας που κατασκηνώνει το Caravan project,  έτσι και στο φιλόξενο Ηράκλειο η ομάδα σχεδιάζει και παρουσιάζει μια σειρά από επιτόπιες κοινοτικές δράσεις με καλλιτεχνικό, κοινωνικό και ερευνητικό χαρακτήρα. 
Η πρώτη από τις κοινοτικές δράσεις θα παρουσιαστεί το Σάββατο 14 Μαρτίου 11:00- 14:00 & Κυριακή 15 Μαρτίου 11:00 - 14:00 και φέρει τον τίτλο «Ιστορίες της Πόλης». Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο του εικαστικού Αντώνη Βολανάκη (καθηγητής στο Tisch School of the Arts, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης) που συμπράττει με τον Ηρακλειώτη χορογράφο Κωνσταντίνο Τσακιρέλη (ομάδες χορού Jam Art και Εχταγή) και απευθύνεται πραγματικά σε όλους, καλώντας μας να αφουγκραστούμε ιστορίες από την πόλη του Ηρακλείου με χορό και αφήγηση . 
Δηλώστε συμμετοχή στο εργαστήριο στέλνοντας e-mail στο hello@caravanproject.org


Caravan Project - ένας άλλος κόσμος είναι εδώ
Όλες οι δράσεις του Caravan Project είναι ανοιχτές προς το κοινό, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Caravan Project θα βρείτε με λεπτομέρειες στο www.caravanproject.org 

Ακολουθήστε το Caravan Project

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.