Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

#AgileCrete 2015

Μια πόλη για να προσελκύσει νέους κατοίκους, επισκέπτες, φοιτητές, επιχειρηματίες πρέπει να είναι ελκυστική.Οι υποδομές, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η ποιότητα ζωής, η δυνατότητα άνετης επικοινωνίας αυξάνουν την ελκτικότητά της και τελικά την οικονομική της αποτελεσματικότητα.
Τα διάφορα events μικρά η μεγάλα που προγραμματίζονται στην πόλη είναι και ένας δείκτης της ζωτικότητάς της και για το πόσο ελκυστική και δημιουργική είναι.
Το Ηράκλειο έχει ισχυρό υπόβαθρο στον τομέα των νέων τεχνολογιών.Το Πανεπιστήμιο θετικών επιστημών, το Ι.Τ.Ε , ο ENISA και η πλήρης ευρυζωνικότητα στις επικοινωνίες , οι δράσεις του Δήμου και άλλων φορέων της πόλης δημιουργούν ισχυρό οικοσύστημα στον τομέα των νέων τεχνολογιών και καινοτομίας.Γι' αυτό προσελκύει συνέδρια , ημερίδες, εκδηλώσεις που βοηθούν την επανακατασκευή της εικόνας του ως μία "έξυπνη πόλη".
Καλοσορίζουμε την οργάνωση για πρώτη φορά στην πόλη μας της δράσης  #AgileCrete2015



Το #AgileCrete είναι ένα εξειδικευμένο συνέδριο τεχνολογίας που απευθύνεται σε προγραμματιστές και επαγγελματίες ανάπτυξης λογισμικού που χρησιμοποιούν μεθοδολογίες Agile Software Development, με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. 

Παρ'όλα αυτά, το #AgileCrete δεν είναι συνέδριο - τουλάχιστον όχι με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν κεντρικές ομιλίες. Δεν υπάρχουν παρουσιάσεις και ούτε ομιλητές. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει και προκαθορισμένο πρόγραμμα. Ακόμη και όσοι παρακολουθούν το συνέδριο αυτό - διάσημοι προγραμματιστές και Agile Coaches που ασχολούνται με την πιο μοντέρνα μεθοδολογία ανάπτυξης λογισμικού σήμερα - δεν παρευρίσκονται απλά για να παρακολουθήσουν, αλλά απαιτείται να συμμετέχουν ενεργά. 

Το #AgileCrete βασίζεται σε μία μορφή συνεδρίων γνωστή ως Open Space unconferences (un-conference = unconventional conference = αντισυμβατικό συνέδριο), που προωθεί τη διάδραση και τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων, ακόμη και κατά τη διάρκεια των απογευματινών εκδρομών κολυμπώντας στις παραλίες της Κρήτης, όπου εκτυλίσσονται συζητήσεις υψηλού τεχνολογικού περιεχομένου.

Έτσι, πέρα από τα παραδοσιακά τουριστικά αξιοθέατα, οι επισκέπτες μας μπορούν να γνωρίσουν όχι μόνο την Μινωική Κρήτη, αλλά και αυτήν του σήμερα - μια Κρήτη και ένα Ηράκλειο στο οποίο η ομάδα του #AgileCrete έχει στόχο να προσδώσει ένα ισχυρό τεχνολογικό χαρακτήρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.