Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ωραιόκαστρο :Πύλη Διαμεσολάβησης με πολίτες και επιχειρηματίες

Πύλη Διαμεσολάβησης , όπου παρέχονται δωρεάν πληροφορίες στους πολίτες, καθώς και ενημέρωση για τη διαμεσολάβηση εγκαινίασε ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Λειτουργεί στο ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης,  κάθε Πέμπτη από τις 12.00 έως τις 15.00.
Στην πρώτη ημέρα της λειτουργίας της Πύλης Διαμεσολάβησης,  την περασμένη Πέμπτη 28 Μαΐου, η δικηγόρος – διαμεσολαβήτρια και συντονίστρια του προγράμματος, Ευγνωσία Ραφτοπούλου, μαζί με την Εύη Παπαδοπούλου, ενημέρωσαν και έδωσαν πληροφορίες στους προσερχόμενους πολίτες για τη δυνατότητα να λύσουν νομικά ζητήματα με διαμεσολάβηση, με κέρδη: πολύτιμο χρόνο, οικονομία σε χρήματα, διατήρηση κάποιας σχέσης και χωρίς να εκτεθούν δημόσια.
Η κ. Ραφτοπούλου την πρώτη ημέρα συνομίλησε με έντεκα πολίτες και επιχειρηματίες για το θεσμό που τώρα ξεκινά να εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ενώ σε άλλες προηγμένες χώρες εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες. Εξήγησε τις βασικές αρχές της διαμεσολάβησης, τον τρόπο επιλογής των διαμεσολαβητών, τον ρόλο των δικηγόρων, το κόστος, την εκτελεστότητα της συμφωνίας και τη μεγάλη χρησιμότητά της σε υποθέσεις ιδίως εμπορικές, οικογενειακές, εργατικές, κληρονομικές, μισθωτικές και πολλές άλλες.

Οι πολίτες εκδήλωσαν έντονα το ενδιαφέρον τους, κάνοντας ερωτήσεις και ζητώντας διευκρινίσεις για το θεσμό σε σχέση με δικαστικές υποθέσεις.
Όπως σημειώνεται από το Δήμο Ωραιοκάστρου, οι ενημερώσεις γίνονται ατομικά σε κάθε προσερχόμενο και χωρίς επισημότητες. Οι πολίτες και επιχειρηματίες δείχνουν ικανοποιημένοι από την ενημέρωση και αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα και τα πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.