Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Η οπτικοποίηση της εκστρατείας τριών υποψηφίων πόλεων,για πολιτιστική πρωτεύουσα 2021

logo tripoli

Το σήμα της υποψηφιότητας «Tripolis Arcadia 2021» επιλέχθηκε με την ολοκλήρωση διαγωνισμού, στον οποίο κατατέθηκαν 17 προτάσεις. Και στις τρεις προτάσεις που κατατάχθηκαν πρώτες, το σύμβολο που επιλέχτηκε για να δώσει την οπτική ταυτότητα της υποψηφιότητας είναι ο Αυλός του Πάνα. Θέση στην τριάδα είχαν οι προτάσεις των Ηλία Καρύδη και Νικόλαου Παχή. Πρώτη αναδείχθηκε η πρόταση του Ευάγγελου Κασσαβέτη.

logo kalamata
Το λογότυπο της Καλαμάτας 21 είναι επηρεασμένο από τη μουσική, το χορό, το θέατρο, την τέχνη καθολικά - στοιχεία που αποτελούν μέρος του πολιτισμού μιας πόλης. Η Καλαμάτα, μέσα από την υποψηφιότητά της, θέλει να γίνει η πρώτη πόλη που διεκδικεί πολιτιστική αναγνώριση ισάξια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό σχεδιάζει μια σύγχρονη ταυτότητα που μέσα από την κίνηση και την πολυχρωμία της, αποπνέει αισιοδοξία και δυναμική για το μέλλον. Το λογότυπο δημιουργήθηκε από μια πολυσυλλεκτική δημιουργική ομάδα με εμπνευστή τον Οδυσσέα Γαληνό-Παπαρούνη και έδρα την Αθήνα».
Έχοντας ως σύνθημα της υποψηφιότητας το «Kalamata Rising», η πόλη της Καλαμάτας διεκδικεί δυναμικά τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021.

Το σύνθημα σηματοδοτεί «μια πόλη που αναδύεται, που ανατέλλει, που ανέρχεται, που κινητοποιείται, αλλά και που εγείρεται», επεσήμανε η Έλενα Πέγκα, καλλιτεχνική διευθύντρια του «KALAMATA:21», του Οργανισμού που φροντίζει για τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας
Παρακολουθήστε μια παλαιότερη συνέντευξη της κ.Πέγκα για το πως θα δουλέψουν το όραμά τους.

logo siros
Στην Σύρο, την προσπάθεια ξεκίνησαν ουσιαστικά δυο ενεργοί πολίτες της Ερμούπολης, ο Χάρης Βεκρής, ειδικευμένος στη διαχείριση ανθρώπινων πόρων και τη διοίκηση πολιτιστικών μονάδων και ο οικονομολόγος Μιχάλης Αλτουβάς, που δημιούργησαν μια ομάδα στο facebook. 
Ολόκληρο το νησί αγκάλιασε την προσπάθεια, κι έτσι η δημοτική Αρχή μπήκε ενεργά στην υπόθεση. Το όλο εγχείρημα διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Δήμος, ο οποίος έχει κινητοποιήσει ένα πλήθος εθελοντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.