Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Οργάνωση υπηρεσιών και αναπτυξιακή πολιτική των ΟΤΑ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτή την περίοδο είναι πολλά.Θεσμικά, οικονομικά, διοικητικά.Πάντα ο διάλογος ανοίγει καινούργιους δρόμους και βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων.Ο σχεδιασμός, οι καλές πρακτικές ακόμα και η απλή ενημέρωση ανοίγουν τα παράθυρα της γνώσης στους ανθρώπους της Τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους.
Είναι , λοιπόν, πολύ θετική η πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας και Αυτοδιοίκησης να οργανώσει έξι ημερίδες σε όλη την Ελλάδα για να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε όλοι για :Το νέο πλαίσιο διοίκησης και οργάνωσης των υπηρεσιών των Δήμων, τον αναπτυξιακό ρόλο των ΟΤΑ και για την ψηφιακή και δημοκρατική διακυβέρνηση.
Στις ημερίδες αυτές ομιλητής θα είναι και ο διαχειριστής του www.citybranding.gr Κ.Μοχιανάκης.

Η πρώτη ημερίδα οργανώνεται στα Γιάννενα στις 2 Οκτωβρίου 2015.
Το πλήρες πρόγραμμα είναι το ακόλουθο :

Ιωάννινα, 2 Οκτωβρίου 2015, Ξενοδοχείο  Du Lac  , Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

08:30-9:00 Προσέλευση συμμετεχόντων
Συντονισμός : Λόκανα Ευγενία, Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)
09:00 – 10:00 Έναρξη εργασιών 
Ιφιγένεια Καμτσίδου, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Αν. Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εισαγωγικές Ομιλίες 
  • Ιωακειμίδης Γιώργος, Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, μέλος της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας της ΚΕΔΕ, εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΔΔΑ.«Η συμβολή της επιμόρφωσης των Αιρετών και των Στελεχών  της Αυτοδιοίκησης στο νέο μοντέλο διοίκησης και ανάπτυξης των Δήμων».
  • Μαργαριτόπουλος Μερκούριος, Προϊστάμενος Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης (Π.ΙΝ.ΕΠ.Θ.).«Ο ρόλος του Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης  (ΠΙΝΕΠΘ) στην εκπαίδευση  του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων».
  • Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).«Η συμβολή των σπουδαστών και σπουδαστριών της ΕΣΔΔΑ στην περιφερειακή ανάπτυξη»


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

10:00 – 12.00 1η Συνεδρία: «Νέο Πλαίσιο Διοίκησης και Οργάνωσης        των Υπηρεσιών των Δήμων και των Νομικών Προσώπων τους»  

Εισηγήσεις:
  • Σαπουνάκης Αναστάσιος, Οικονομολόγος – Σύμβουλος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «Στρατηγικός και Επιχειρησιακός Σχεδιασμός των Δήμων»
  • Χρηστάκης Μιχάλης, Δρ. Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».«Οργάνωση και Διοίκηση των διοικητικών δομών των ΟΤΑ».
  • Κοζάρη Ανατολή, Δρ. Πολιτικός Επιστήμων, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΚΔΔΑ, «Ανάπτυξη και Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΟΤΑ».           

Συζήτηση-Συμπεράσματα

12:00 – 14:00 2η Συνεδρία: «Αναπτυξιακός ρόλος των ΟΤΑ-Αξιοποίηση των Αναπτυξιακών και Χρηματοδοτικών Εργαλείων».  
Εισηγήσεις:
  • Γκέκας Ράλλης, Δρ. Οικονομικών ΟΤΑ, Σύμβουλος της ΚΕΔΕ. «Νέες μορφές παρέμβασης των Δήμων στην Τοπική Ανάπτυξη». 
  • Γκόνου Γεωργία, Διευθύντρια Κατάρτισης & Απασχόλησης  της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ),  «Αξιοποίηση αναπτυξιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων»
  • Τατάρη Νικολέτα, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος Interreg  . «Η προώθηση της οικονομικής & κοινωνικής ανάπτυξης Ηπείρου/ Δυτικής Μακεδονίας μέσω του προγράμματος Interreg»                          


Συζήτηση-Συμπεράσματα

14:00 – 16:00 3η Συνεδρία: «Ψηφιακή και Δημοκρατική  Διακυβέρνηση των ΟΤΑ»
Εισηγήσεις:
  • Κανταρτζής Αθανάσιος, π. Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου Τοπικής Ανάπτυξης,   «Η συμμετοχή του πολίτη στη δημοκρατική διακυβέρνηση των ΟΤΑ»
  • Βάλλας Γεώργιος, Υπεύθυνος Ανάπτυξης στην e-trikala Α.Ε.  «Παρουσίαση του δικτύου πόλεων Citiesnet/ψηφιακές πρωτοβουλίες-δράσεις e-trikala»  
  • Μοχιανάκης Κωνσταντίνος, Προϊστάμενος Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου,«Οι έξυπνες πόλεις-Το παράδειγμα του Ηρακλείου»

Συζήτηση-Συμπεράσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.