Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Σύρος :e-Ερμούπολη ή Ερημούπολη

Ένα ενδιαφέρον συνέδριο οργανώνεται στην Σύρο την 1/11/2015 , με θέμα την σταδιακή ερήμωση της Άνω Σύρου  λόγω των σκαλιών . Το συνέδριο θα εξετάσει και θα παρουσιάσει ένα σχέδιο εξέλιξης της Ερμούπολης σε Έξυπνη Πόλη που θα αντιμετωπίσει "έξυπνα" το πρόβλημα των σκαλιών μέσα από τη δημιουργία ενός τεράστιου αστικού bike park. Τα έσοδα από τη λειτουργία του bike park θα χρηματοδοτούν τη συντήρηση και επέκταση των ανωδομών της "Έξυπνης Πόλης". 

Αφιέρωμα:Ποδήλατο στην Πόλη
Βασικά ερωτήματα:
Μπορεί ένα δίκτυο από ράμπες που αρχικά υλοποιήθηκαν για τις ανάγκες ενός ποδηλατικού αγώνα να τροποποιηθούν και να εξελιχθούν για να χρησιμοποιούνται όλο το χρόνο από όλους τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους τουρίστες της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου, από τους ηλικιωμένους, τα παιδιά, τους επαγγελματίες, τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα και αναπηρία; Υπάρχουν πολλές πόλεις που έχουν τα προσόντα να γίνουν ένα τεράστιο bike park και ταυτόχρονα να προσφέρουν καινοτόμα μετακίνηση στους κατοίκους της ειδικά στους δρόμους με σκαλιά; Υπάρχουν τρόποι να αποφευχθεί η ερημοποίηση της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου λόγω των δυσκολιών από τα "σκαλοπάτια"; Υπάρχει χρηματοδότηση για τέτοια έργα; Μπορεί το έργο αυτό να σταθεί ως τουριστικό προϊόν; Ποια είναι τα προβλήματα νοοτροπίας, διαχείριση και οργάνωσης που επηρεάζουν το έργο;

Συμμετοχή :
Μόνο με πρόσκληση και μόνο για φοιτητές, επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Ο λόγος που είναι "κλειστό" είναι για να σχηματιστεί μία ομάδα εργασίας, να περιγραφούν οι δράσεις της για να προετοιμαστεί το επόμενο συνέδριο του Μαΐου το οποίο θα είναι ανοικτό σε όλους. Πάντα το συνέδριο του Οκτωβρίου θα είναι τεχνικής φύσεως και του Μαΐου πιο πρακτικό και κοινωνικό. 
Στόχος :
Η δημιουργία ενός cluster τοπικών επιχειρήσεων και φορέων που θα καταφέρουν να δώσουν απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα. Επίσης, η εκπόνηση ενός διαγωνισμού για εξέρευση έξυπνων λύσεων στα προβλήματα της πόλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.