Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Γαλάτσι: Υλοποιώντας στη πράξη την Τράπεζα Χρόνου

Στο Δήμο Γαλατσίου, η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα. Είναι ένα οργανωμένο δίκτυο ανθρώπων οι οποίοι ανταλλάσουν υπηρεσίες και προϊόντα με μονάδα συναλλαγής την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα – ΤΕΜ, χωρίς τη διαμεσολάβηση χρημάτων.Στόχος της είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, ώστε να ωφελήσουν άλλους πολίτες, που έχουν ανάγκη, αλλά να ωφεληθούν και οι ίδιοι, προσφέροντας μόνο λίγο από το χρόνο τους ή προϊόντα που δεν χρησιμοποιούν πια.
Από την έναρξη λειτουργίας της μέχρι σήμερα, στην Τράπεζα Χρόνου έχουν εγγραφεί 225 μέλη, τα οποία έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 6.700 ανταλλαγές υπηρεσιών και προϊόντων ενώ έχουν διακινηθεί περισσότερα από 63.100 ΤΕΜ.
Συνολικά, η Τράπεζα Χρόνου έχει διοργανώσει 7 Ανταλλακτικά Παζάρια διαφόρων θεμάτων (βιβλίων, ρούχων, ειδών σπιτιού, τροφίμων κ.α.) και διάφορες άλλες εκδηλώσεις και δράσεις, όπως Ημερίδες Ενημέρωσης του κοινού για την λειτουργία της σε διάφορα σημεία του Δήμου (Καμίνι, Πολιτιστικούς Συλλόγους, ΚΑΠΗ), Ομιλίες σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Εκδηλώσεις Ψυχαγωγικού Χαρακτήρα, Συλλογή Καπακιών για την εξασφάλιση αναπηρικών αμαξιδίων για τα παιδιά του Δήμου μας κ.α..

Παράλληλα, έχει συνδιοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις με άλλες Κοινωνικές Δομές του Δήμου, όπως Ημερίδες Υγείας, Εκδηλώσεις για τη Συλλογή Τροφίμων κ.α. ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά σε διάφορες δράσεις του Δήμου Γαλατσίου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας, όπως στην Εθελοντική Αιμοδοσία, τη Διανομή Τροφίμων κ.α..
Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Γαλατσίου στεγάζεται στο Δημαρχείο Γαλατσίου και λειτουργεί καθημερινά από τις 9.00 π.μ. έως και τις 3.00 μ.μ. για το κοινό.
Τράπεζα Χρόνου Δήμου Γαλατσίου, Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, Γαλάτσι – 11146 – 2ος όροφος, Τηλέφωνο: 213 2055405
FB: Τράπεζα Χρόνου Δήμου Γαλατσίου
Πηγή :www.localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.