Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη : ψηφιακή καταγραφή του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του δήμου

Στην υπογραφή της σύμβασης της υλοποίησης του έργου «Ψηφιακή καταγραφή και αποτύπωση του Δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου» προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Το έργο περιλαμβάνει τη χωρική – θεματική καταγραφή και αποτύπωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε ένα ολοκληρωμένο γεωγραφικό πληροφοριακό σύστημα (GIS) με στόχο την οργάνωση και διαχείριση του δικτύου. Θα αποτυπωθούν συνολικά 364 ηλεκτρικοί πίνακες και περισσότερα από 17.000 φωτιστικά σημεία, τα φρεάτια ηλεκτροφωτισμού καθώς και το υπόγειο, εναέριο και επιτοίχιο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με συσκευές PDA/GPS.

Το σύστημα θα λειτουργεί σε γραφικό περιβάλλον και θα αποτελείται από υποσυστήματα καταγραφής και διόρθωσης του δικτύου, παραγωγής ψηφιακών, έντυπων χαρτών και ερωτημάτων και δήλωσης παραπόνων, με δυνατότητα σύνδεσης με την εφαρμογή «Βελτιώνω την  πόλη μου», η οποία ήδη λειτουργεί με επιτυχία μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης (http://opengov.thessaloniki.gr/imc). Το έργο αποσκοπεί στην εξοικονόμηση πόρων, στη μείωση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης, στην απλοποιημένη καταγραφή βλαβών του συστήματος, στη βελτίωση διαδικασιών διαχείρισης του δημοτικού φωτισμού καθώς και της ποιότητάς του.
Το έργο εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες, με κόστος 95.000,00€.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.