Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Χερσονήσος :Συμμετέχει στο Street View Trekker Loan Program της Google

Ο Δήμος Χερσονήσου ανήκει στους «πρωτοπόρους» οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, που επίσημα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Street View Trekker Loan Program της Google.
Από σήμερα λοιπόν, όλοι έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα «ψηφιακό» ταξίδι και να εξερευνήσουν - μέσω Διαδικτύου, με τη χρήση του Google Street View – και τις πιο απρόσιτες ομορφιές του πιο οργανωμένου τουριστικού προορισμού στην Κρήτη.
Το εγχείρημα να «χαρτογραφηθούν» τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Δήμου Χερσονήσου, οι πανέμορφες παραλίες, τα ορειβατικά μονοπάτια, τα χωριά της ανέγγιχτης ενδοχώρας – όπου ιστορικά μνημεία και τοποθεσίες εξαιρετικού κάλλους περιμένουν όσους είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τα ίχνη και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα σε ένα μοναδικό ταξίδι – ξεκίνησε στο τέλος του καλοκαιριού 2015.

Από τον Απρίλιο μέχρι και το Σεπτέμβριο η ομάδα που ανέλαβε τη «χαρτογράφηση» των τοποθεσιών ψηφιοποίησε πάνω από σαράντα διαδρομές: περιοχή Κοκκίνη Χάνι, λιμάνι στο Ενυδρείο Κρήτης (Γούρνες), Ανάληψη προς Ανισσαρά και Λιμ. Χερσονήσου, Χερσόνησος προς παραλία Ποταμού (Μάλια), η παραλιακή ζώνη του Λιμ. Χερσονήσου, παραλία Ποταμός – παραλία Κλοτσανί – παραλία Kernos BeachBlue Sea Hotel μέχρι τέλος περιοχής Σταλίδας, Βιοτεχνικό Πάρκο Ανώπολης, Γούβες- Ανάληψη – ποταμός Αποσελέμης – Ανισαράς, Σταυρωμένο – Ελαία – Επάνω Βάθεια – Καινούργιο Χωριό, Γάλυπε, Επισκοπή, Γαλίφα, Κάτω Γούβες – Γούβες – Σκοτεινό, Γούβες – Κοξαρη – Σκοτεινό – Βόρος, Κράσι – Κερά, Π. Χερσόνησος – Πισκοπιανό – Κουτουλουφάρι, κρητικά γκολφ, Καλό Χωριό, Ποταμιές – Αβδού – Σφενδύλι, Μονή Γκουβερνιώτισσας, Αγκισαράς – Ανισσαράς – Σαραντάρι – Λιμ. Χερσονήσου, πανοραμική θέα στο Κακό ‘Ορος, προς Lyttos Beach Hotel – τουρνουά τέννις/ Hellenic Zeus Circuit Hersonissos, Βουλγάρικο Μονοπάτι (από Σταλίδα προς Μοχό).
Η διαδικασία χαρτογράφησης των διαδρομών έγινε τη χρήση του Google Trekker, μιας φορητής συσκευής που ζυγίζει περίπου 18 κιλά, έχει το μέγεθος ενός μεγάλου σακιδίου πεζοπορίας και φοριέται από το χειριστή του.  Καθώς αυτός περιηγείται, δεκαπέντε (15) διαδοχικές κάμερες συλλέγουν αυτόματα εικόνες κάθε 2,5 δευτερόλεπτα με μικρή επικάλυψη. Οι φωτογραφίες αυτές συρράπτονται σε μια ενιαία εικόνα 360 μοιρών και με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι πανοραμικές εικόνες 360ο στους Χάρτες Google (Google Maps).
Για το θέμα ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης, αναφέρει: «Χάρη σε αυτό το καινοτόμο εργαλείο προβολής του προορισμού, καταφέραμε να προσφέρουμε εμπειρίες περιήγησης για τους επισκέπτες μας και να συλλέξουμε εικόνες από σημεία μοναδικής ομορφιάς, πολλές φορές δυσπρόσιτα, ώστε να έχουν την ευκαιρία όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια οπτική «πρόγευση» των διακοπών τους. Μάλιστα, θεωρώ ότι η χρήση του Street View προσφέρει κάτι ακόμα πιο προχωρημένο, ένα ταξίδι στο χρόνο, στην πλούσια ιστορία ενός ευλογημένου τόπου, πράγμα που προκαλεί ακόμα περισσότερο τον κόσμο να έρθει και να αποκτήσει την προτεινόμενη εμπειρία.»


Πάντως, για αρχή, το μόνο που έχει να κάνει κάποιος για να απολαύσει τις ομορφιές του Δήμου Χερσονήσου είναι να επισκεφθεί το link:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.