Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Πολιτιστικός προγραμματισμός στην τρέχουσα συγκυρία: πόλεις και πολίτες για τον πολιτισμό

Το Σάββατο 21 Μαίου 2016 το Πλέγμα ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά συμμετέχοντας στο 2ο Φόρουμ Αυτoδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας.  

Εργαστήρι: "Πολιτιστικός προγραμματισμός στην τρέχουσα συγκυρία: πόλεις και πολίτες για τον πολιτισμό"
Ωρα: 09.00-12.00
Αίθουσα: Φουαγιέ
Τόπος: Hyatt Regency Thessaloniki
Είσοδος Δωρεάν
Πληροφορίες: cultureseminars.gr

Απευθύνεται σε αιρετούς και στελέχη ΟΤΑ που απασχολούνται στον  πολιτιστικό τομέα, σε εκπροσώπους εθελοντικών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων του πολιτιστικού τομέα, σε εργαζόμενους ή εκπροσώπους κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, σε ενεργούς πολίτες που αγαπούν τον πολιτισμό, σε ανέργους που επιθυμούν να απασχοληθούν ή να αναλάβουν επιχειρηματική δραστηριότητα στον πολιτιστικό τομέα.


Σκοπός του εργαστηρίου είναι η κατανόηση του πλαισίου για την διαμόρφωση της στρατηγικής πολιτισμού σε επίπεδο πόλης, την ανάπτυξη των συνεργασιών για την προώθηση του πολιτιστικού τομέα, το συντονισμό των ενεργειών μεταξύ δήμων και κοινωνίας πολιτών.

Η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής κατοχυρώνει τη θέση σας και διευκολύνει τους διοργανωτές

Οι διοργανωτές θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» με τους συνεργαζόμενους φορείς.  

Ωρα: 12.00-14.00
Αίθουσα: Φουαγιέ
Τόπος: Hyatt Regency Thessaloniki
Είσοδος Δωρεάν
Πληροφορίες: dancefestival.gr

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Διαμαντής Παλαιολόγος πραγματοποιείται στο νησί της Σκοπέλου και αποτελεί πλέον σταθμό για την χορευτική παράδοση αλλά και την τουριστική κίνηση του νησιού.

Πάνω από 600 χορευτές με μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη,  καταφθάνουν στο νησί κάθε χρόνο, ενώ οι θεατές ξεπερνούν τους 7.000.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO,  και του Δήμου Σκοπέλου. Ενώ είναι μέλος του European Association of Folklore Festivals. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.