Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΕΚΔΔΑ :Οργάνωση υπηρεσιών και αναπτυξιακή πολιτική των ΟΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΤΩΝ ΟΤΑ

Ημερίδα για τους Δήμους της Αττικής οργανώνει στην Αθήνα, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, στο Αμφιθέατρο «Κοσμάς Ψυχοπαίδης» το ΕΚΔΔΑ.

Συντονισμός δράσης: Ευγενία Λόκανα, Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας Του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).Στην ημερίδα είναι καλεσμένος ομιλητής και ο διαχειριστής του www.citybranding.gr Κ.Μοχιανάκης.
Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα της Ημερίδας.

08:30-9:00 Προσέλευση συμμετεχόντων

9.00-10.30 Εναρκτήρια Συνεδρία

Έναρξη εργασιών:

Μαρία Γκασούκα, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Αιγαίου,Αντιπρόεδρος ΕΚΔΔΑ/Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ).

Χαιρετισμοί: 
Χριστόφορος Βερναρδάκης, Αν. Υπουργός Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «Αξιολόγηση Αναδιοργάνωση δομών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Γιάννης Μπαλάφας, Υφ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Μετακαλλικρατική εποχή».

Θεανώ Φωτίου, Αν. Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «Στρατηγικές καταπολέμησης της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Ηρακλής Γκότσης, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου.


Κεντρικές Ομιλίες 

Ιφιγένεια Καμτσίδου, Αν. Καθηγήτρια ΑΠΘ, Πρόεδρος EΚΔΔΑ.«Ο ρόλος του ΕΚΔΔΑ στην υποστήριξη των Δημόσιων Πολιτικών και στην επιμόρφωση των Αιρετών και των Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Πουλάκης Κωνσταντίνος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης.«Αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

10:30-12:00 1 η Συνεδρία: Η εφαρμογή καινοτόμων πολιτικών σε Δήμους της Αττικής και ο ρόλος των συμπράξεων στην επίτευξή τους.

Συντονισμός: Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, μέλος Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας της ΚΕΔΕ,εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΔΔΑ.

Εισηγήσεις: 
Γεώργιος Τσουκαλάς, Δήμαρχος Ελευσίνας , «Μετάβαση στην EUPHORIA» Η Τέχνη και ο Πολιτισμός πρόκληση για τη βιωσιμότητα της ανθρώπινης δραστηριότητας»
                                  
Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου   , «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ο βασικός εκφραστής του Κοινωνικού Κράτους»
                                     
Λουκάς Δημήτρης, Δήμαρχος Λαυρεωτικής, «Καινοτομία στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου και σύνδεση με τη διαχείρισης πρασίνου».  
                                             
Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Δ.Σ «ΔΙΑΖΩΜΑ» ,«Η συμβολή των συνεργειών για μια ολιστική προσέγγιση ανάπτυξης των Δήμων-μία πρόταση για την Αττική από το ΔΙΑΖΩΜΑ»

12:00-12:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

12:30-14:00 2η Συνεδρία: «Στρατηγικός Σχεδιασμός Τοπικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Καινοτομίας -Τα νέα  εργαλεία στη νέα προγραμματική περίοδο»

Συντονισμός:Ευγενία Λόκανα, Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας ΕΚΔΔΑ               

Εισηγήσεις:
Ράλλης Γκέκας, Δρ. Οικονομικών Ο.Τ.Α.,Επιστημονικός Συνεργάτης της ΚΕΔΕ  
«Νέες μορφές παρέμβασης των Δήμων στο στρατηγικό σχεδιασμό της τοπικής ανάπτυξης- Το παράδειγμα της Μασσαλίας»
                                      
Κωνσταντίνος Μοχιανάκης, Διευθυντής Προγραμματισμού,Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου, «Στρατηγικός Σχεδιασμός και Αστικές Ταυτότητες/ Έξυπνη Πόλη-Το παράδειγμα του Ηρακλείου»

Μαρία Στρατηγάκη,  Αν. Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου,Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Ισότητας στο Δήμο Αθηναίων. «Στρατηγικές κοινωνικής καινοτομίας και κοινωνικής ενσωμάτωσης-Το παράδειγμα του Δήμου Αθηναίων»

Άρης Περουλάκης, Αν. Επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  , «Τα νέα εργαλεία για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική στη νέα προγραμματική περίοδο-Το πακέτο Γιούνκερ»

14:00-15:30         3η Συνεδρία:  «Στρατηγικός Σχεδιασμός Τοπικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Καινοτομίας 

Συντονισμός: Παντελής Βουλτσίδης, Σύμβουλος Επιστημονικού  Έργου,Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΔΔΑ.         
                                       
Εισηγήσεις: 

Παναγιώτης Κρανιδιώτης, Σύμβουλος Πληροφορικής και Διαχείρισης
Συστημάτων, υπεύθυνος για θέματα Ανοιχτής Διακυβέρνησης στη Δημόσια Διοίκηση και Τ.Α. του ΕΛ/ΛΑΚ , «Η Ανοιχτή Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση-Μια πρόταση για ανοιχτή πλατφόρμα οικονομικής διαχείρισης για τους ΟΤΑ»

Ευάγγελος Ασπρογέρακας, Δρ. Πολεοδόμος  Χωροτάκτης, Διεύθυνση Μητροπολιτικού Σχεδιασμού Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.)
«Ολοκληρωμένες προσεγγίσεις στις αστικές αναπλάσεις-Το παράδειγμα των Σχεδίων Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων (ΣΟΑΠ)».
         
Δημήτρης Γιολάσης, Σύμβουλος Διοίκησης στο Ίδρυμα Κακογιάννη « Το πολιτιστικό αποτύπωμα  στη γειτονιά, παράγοντας συνοχής και ανάπτυξης.  Μία πρόταση για την πολιτιστική ανάδειξη της Οδού Πειραιώς με το Δήμο Ταύρου. 
                                                              
Δημήτρης Απίστουλας, Υπεύθυνος Σπουδών & Έρευνας,Συντονιστής του Κύκλου Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης.  
«Οι στρατηγικές καταπολέμησης της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο-το παράδειγμα της συνεργασίας Ε.Κ.Δ.Δ.Α./Υπ. Εργασίας για το  Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».


15:30-16:00             Συμπεράσματα ημερίδας Κλείσιμο εργασιών
Μαρία Γκασούκα, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Αντιπρόεδρος ΕΚΔΔΑ/
 Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.