Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Πανεπιστήμιο Αιγαίου :Παρουσίαση έρευνας για την Ηλεκτρον. διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αποψη του Συνεδρίου IoT 2016
Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 διοργανώθηκε στο Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα, το 2ο Διεθνές Συνέδριο Internet of Things 2016 

Από το Κέντρο Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσιάστηκε έρευνα των Χαραλαμπίδη Γιάννη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Βογιατζή Νίκου, μεταπτυχιακού φοιτητή στο ΜΠΣ «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» υπάλληλου Πληροφορικής στον Δήμο Σοφάδων, για το ενδιαφέρον των Δήμων σχετικά με υλοποίηση έργων «Έξυπνων Πόλεων». 

Ο Νίκος Βογιατζης, απο το Κέντρο Έρευνας 
για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη τον Μάιο 2016. Τότε στάλθηκε σε όλους τους δήμους της χώρας ερωτηματολόγιο το οποίο αποτελούνταν από τρεις ενότητες. Στην πρώτη υπήρχαν ερωτήσεις σχετικές με την ταυτότητα του δήμου και την ιδιότητα του συμμετέχοντα. Στην δεύτερη ζητούνταν από τα στελέχη των δήμων που ασχολούνται με έργα ΤΠΕ να απαντήσουν για τις δράσεις «έξυπνων πόλεων» που είχαν υλοποιήσει μέχρι τότε. Επίσης να αναφέρουν τις πηγές χρηματοδότησης καθώς και με ποιους φορείς συνεργάστηκαν για την υλοποίηση των δράσεων. Στην Τρίτη ζητούνταν να καταγραφούν οι δράσεις που σκοπεύει να υλοποιήσει ο δήμος στο μέλλον. 

Στην πρώτη αυτή φάση απάντησαν 65 δήμοι μεταξύ των οποίων και οι δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης - εκ των πιο δραστήριων σε έργα «έξυπνων πόλεων» στην Ελλάδα. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας τα οποία προκάλεσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Η έρευνα συνεχίζεται, στο σύνολο των Δήμων της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Κεντρκή Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.