Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ηράκλειο : Startupweekend, μια δράση ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.


Το Startupweekend Heraklion που διοργανώνεται από το po -meeting coworking space, ,(δες εδώ https://www.po-meeting.com/ ) αποτελεί μέρος του θεσμού του Startupweekend powered by Google for Entrepreneurs , ενός παγκοσμίου κινήματος που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών, που έχει οργανώσει πάνω από 800 συναντήσεις σε 100 χώρες τα δυο τελευταία χρόνια. Ο Mη Kερδοσκοπικός Oργανισμός Startupweekend powered by Google for Entrepreneurs, έχει έδρα το Seattle της Washington, ωστόσο μέλη της κοινότητας δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι οποίες διαρκούν ένα Σαββατοκύριακο, οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα επιχειρηματικά projects, τα οποία παρουσιάζουν στο κοινό καθώς και σε μία κριτική επιτροπή με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε workshops, καθώς και να έρθουν σε επαφή με πιθανούς μελλοντικούς τους συνεργάτες.
Το Startupweekend Heraklion, που για πρώτη φορά διοργανώνεται φέτος, στο Ηράκλειο και στην Κρήτη, θα ακολουθήσει το ίδιο βασικό μοντέλο οργάνωσης. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν φοιτητές, δυνητικοί επιχειρηματίες και επιχειρηματίες που θέλουν να δοκιμάσουν μια καινούρια ιδέα, οι οποίοι θα σχηματίσουν ομάδες και θα προσπαθήσουν μέσα σε δύο ημέρες να συνεργαστούν και να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν επιτυχημένους επαγγελματίες από το χώρο των επιχειρήσεων, των startups και του mentoring και να τους συμβουλευτούν σε σχέση με το project τους.

Μετά την πρόσφατα επιτυχημένη διοργάνωση google io/ extended , στην πόλη του Ηρακλείου, και στην οποία το pom ήταν τοπικός συνεργάτης, είμαστε οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας, στην διοργάνωση που θα λάβει χώρα στις 3-4-5 Νοεμβρίου 2017 , στο χώρο του pom, https://www.po-meeting.com/ καθώς και μιας σειράς μηνιαίων εκδηλώσεων για την Κρήτη τα Startup Grind ως local chapter https://www.startupgrind.com/ & https://www.startupgrind.com/heraklion

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση των Startupweekend powered by Google for Entrepreneurs εκδηλώσεων, αλλά και πιο συγκεκριμένα λεπτομέρειες επί του σχεδιασμού της εκδήλωσης του Ηρακλείου για το 2017: 
ομιλητές, χώρος διοργάνωσης, σκοπός, πρόγραμμα κα., στα social media και στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης http://communities.techstars.com/greece/heraklion-greece/startup-weekend/11323Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.