Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Λάρισα :Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενίσχυσης της κυβερνοασφάλειας

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε από 2 έως 6 Οκτωβρίου 2017 η συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού εγκεκριμένου προγράμματος Horizon 2020 CS-Aware το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων. 
Οι συμμετέχοντες στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, από το Oulun Yliopisto (Φιλανδία), Universitat Wien (Αυστρία), Universitat Passau (Γερμανία), Caris Research Ltd (Ηνωμένο Βασίλειο), 3rdPLACE SRL (Ιταλία), DashSoft ApS (Δανία), PERACTON Limited (Ιρλανδία), Innovative Secure Technologies P.C. (Ελλάδα), Andriessen Jeffrey Elbertus Bartholomeus – Wise & Munro (Ολλανδία), ANCITEL SPA (Ιταλία),  Open Technology Services S.A. (Ελλάδα), Roma Capitale (Ιταλία) πραγματοποίησαν τη συνάντηση εργασίας την 1η μέρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τις επόμενες μέρες στο Μύλο του Παππά. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συλλογή δεδομένων και ανάλυση συστημάτων του Δήμου Λαρισαίων.


Μέσα από το πρόγραμμα θα δοθεί στους δύο Δήμους που συμμετέχουν, Μητροπολιτικός Δήμος της Ρώμης και Δήμος Λαρισαίων η δυνατότητα και η ευκαιρία να δοκιμάσουν και να εφαρμόσουν νέα συστήματα, καθώς και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους πάνω σε αυτά. 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και σημαντικό σχέδιο, καθώς αντικείμενο του προγράμματος είναι η αναζήτηση και η εφαρμογή νέων και καινοτόμων λύσεων για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κακόβουλων επιθέσεων στα ψηφιακά συστήματα που χρησιμοποιούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση, σε συμφωνία με τη στρατηγική και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «κυβερνοασφάλεια» (cybersecurity).

Η ανάγκη για το CS AWARE προκύπτει από την Ευρωπαϊκή οδηγία NIS (Network and Information Security Directive), η οποία υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να ευθυγραμμιστούν με τις ευρωπαϊκές προσπάθειες για κυβερνοασφάλεια, καθώς και από την Ευρωπαϊκή στρατηγική κυβερνοασφάλειας που απαιτεί μια αποκεντρωμένη πρόληψη και αντίδραση σε περιστατικά και επιθέσεις κυβερνοασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.