Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Edessa City Card :ένα εργαλείο δικτύωσης αξιοθέατων και υπηρεσιών του προορισμού Έδεσσα

H κάρτα πόλης Έδεσσας, η Edessa City Card είναι το νέο εργαλείο που θα βοηθήσει τους επισκέπτες να γνωρίσουν εύκολα και οικονομικά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. 

Η Ορεινή Πέλλα με κέντρο την πόλη της Έδεσσας αναπτύσσεται ως ένας σημαντικός προορισμός σε ένα δίκτυο αξιοθεάτων που περιλαμβάνει τους Καταρράκτες της Έδεσσας, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καϊμάκτσαλάν, τα χωριά της περιοχής, τον Παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, τα λουτρά Πόζαρ και βέβαια την Πέλλα με τους αρχαιολογικούς και βυζαντινούς θησαυρούς πατρίδα και γενέθλιος τόπος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στόχος είναι ο 12μηνος τουρισμός μέσα από την κατανόηση της τοπικής ταυτότητας, και του συνδυασμού υπηρεσιών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων λύνοντας προβλήματα και παρέχοντας στους επισκέπτες μας λύσεις που διευκολύνουν την ζωή τους και ταυτόχρονα παράγουν μοναδικές εμπειρίες. 
Η Edessa City Card είναι ένα εργαλείο δικτύωσης αξιοθεάτων και υπηρεσιών του προορισμού Έδεσσα & Ορεινή Πέλλας με στόχο την οργάνωση του προορισμού με τρόπο ώστε τα περισσότερα οφέλη να γυρνούν στην τοπική κοινωνία, να διευκολύνεται η επιχειρηματικότητα, η αποτελεσματικότητα και η βιωσιμότητα. 
Με την κάρτα πόλης και περιοχής ο επισκέπτης θα μπορεί να επισκέπτεται Αξιοθέατα τα οποία συνεχώς θα εμπλουτίζονται, πρόσβαση σε πισίνες, πρόσβαση στο διαδίκτυο, εφαρμογή στο κινητό, οικοξενάγηση στους «Δρόμους του Νερού» και σημαντικές εκπτώσεις (10-25%) σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, υπαίθριες και αγροτουριστικές δραστηριότητες στην περιοχή μέσα σε 24/48/72/120 ώρες, φιλική στις οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η κάρτα πόλης διατίθεται από το δικτυακό τόπο της Έδεσσας και ήδη την προμηθεύονται επισκέπτες της περιοχής ενώ διευκολύνει σημαντικά τις μαθητικές εκδρομές, τα συνέδρια και γενικά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που οργανώνονται στην περιοχή. 

Μια καλή πρακτική που καλά είναι να εισαχθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Ελληνικού Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.