Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Οι πέντε δημοφιλέστερες ιστοσελίδες για τον αστικό μετασχηματισμό


Ο Αστικός σχεδιασμός , δηλαδή η μελέτη και οι προτάσεις λύσεων για τα προβλήματα των πόλεων είναι ένα βασικό εργαλείο που διαμορφώνει σήμερα το αστικό περιβάλλον.Ήδη , έχει γίνει κατανοητό ότι το μέλλον ανήκει στις πόλεις , αφού σύντομα το 70%  του πληθυσμού της γης θα κατοικεί στις πόλεις.
Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, κυβερνητικοί οργανισμοί, media , ιδιωτικά γραφεία μελετητών , τα τελευταία χρόνια και κινήματα πολιτών ,συμβάλλουν με τις έρευνες, τις μελέτες, τις απόψεις τους , τις δράσεις τους στη διαμόρφωση των πόλεων .
Ας δούμε, όμως, πως το διαδίκτυο συμβάλλει στην προβολή και διάδοση λύσεων αστικού μετασχηματισμού με τη βοήθεια του άρθρου της Sarah Essbai   στην ιστοσελίδα  theglobalgrid  .Ήδη για έξι χρόνια δημιουργείται μια λίστα που κατατάσσει τις σημαντικότερες ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα αστικών μετασχηματισμών με τη βοήθεια του Alexa Analytics . Η λίστα περιλαμβάνει τα 20 δημοφιλέστερα sites .
Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις 5 δημοφιλέστερες ιστοσελίδες και όποιος επιθυμεί μπορεί να μελετήσει περισσότερα στο πρωτότυπο.


1.Το CityLab βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξής μας για τρίτη συνεχή χρονιά. Με τον επανασχεδιασμό του , ο ιστότοπος πρόκειται να αποτελέσει την αναφορά στις ειδήσεις της αστικής ανάπτυξης και της καινοτομίας και είναι υποχρεωμένος να προσελκύσει την προσοχή ενός ευρύτερου φάσματος αναγνωστών. με στόχο την παγκόσμια εμβέλεια των αστικών κατοίκων, των υπευθύνων για τη λήψη αποφάσεων και των ηγετών των επιχειρήσεων που αναζητούν μια αξιόπιστη και προσιτή πηγή αστικών ειδήσεων. Τα δημοσιευμένα άρθρα κατηγοριοποιούνται τώρα στο σχεδιασμό , τη μεταφορά , το περιβάλλον , την ισότητα και τη ζωή . Με το νέο σχέδιο, το CityFixer αντικαθίσταται από ειδικές αναφορές και λύσεις οι οποίες, αντίστοιχα, αναφέρουν και αναλύουν βέλτιστες και χειρότερες πρακτικές από πόλεις σε όλο τον κόσμο.

2.Προχωρώντας στη φετινή κατάταξη, στη δεύτερη θέση, μια από τις κορυφαίες και πιο σημαντικές πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης στον τομέα της διακυβέρνησης είναι η governing. Η Governing προσφέρει ευρεία κάλυψη αστικών θεμάτων όπως η χρηματοδότηση , η υγεία , η υποδομή , η διαχείριση και η δημόσια ασφάλεια . Επιπλέον, ο ιστότοπος παρέχει πρόσβαση στα αναλυτικά άρθρα και θέματα του περιοδικού Governing Magazine , του έντυπου περιοδικού της πλατφόρμας. Οι πόροι του ιστότοπου περιλαμβάνουν μια βιβλιοθήκη με δημοσιεύσεις , webinars για ζωντανή παρακολούθηση - ή κατά παραγγελία - και δείκτη πανεπιστημίων που προσφέρουν δημόσια διοίκηση, αστική διαχείριση και πτυχία πολιτικής. Η Governing διοργανώνει τακτικά εκδηλώσεις για το κοινό των δημοσίων υπαλλήλων σε διάφορες τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και φιλοξενεί το Διοικητικό Ινστιτούτο , μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2011 για τη βελτίωση των επιδόσεων των κρατικών και τοπικών κυβερνήσεων και την ενίσχυση της δημόσιας καινοτομίας, της ηγεσίας και της εμπλοκής των πολιτών.

3.Η online πλατφόρμα του think-tank με έδρα την Ουάσινγκτον έρχεται στην τρίτη θέση φέτος. Το Urban.org παρέχει πρόσβαση σε επιτόπια έρευνα και δημοσιευμένες έρευνες και εκθέσεις του Urban Institute και των κέντρων πολιτικής του . Ο ιστότοπος απαριθμεί επίσης τα σχέδια συνεργατών του οργανισμού , τις δράσεις και τις συζητήσεις . Στο πλαίσιο του " Urban Wire ", οι εμπειρογνώμονες του οργανισμού παρέχουν μοναδικές γνώσεις για το ερευνητικό τους έργο. Τα γραφικά και η οπτική βιβλιοθήκη του οργανισμού στεγάζονται στο Data / Viz , ενώ διαθέτουν χαρακτηριστικά είναι μια συλλογή από ιστορίες γύρω από ερευνητικές εργασίες, εργαλεία και γραφήματα που αναπτύχθηκαν από το Ινστιτούτο.

4.Η City Journal κατατάσσεται τέταρτη φέτος, από τη δεύτερη θέση στην κατάταξη πέρυσι. Η ηλεκτρονική φωνή του Ινστιτούτου του Μανχάταν δημοσιεύει ειδήσεις γύρω από εννέα θέματα μαζί με τρεις κατηγορίες αφιερωμένες στην Καλιφόρνια , τη Νέα Υόρκη και το Τέξας . Μαζί με τα online άρθρα συγγραφέων , μεταξύ των οποίων ο Edward Glaeser , ο Joel Kotkin και ο Mario Polèse , τα προηγούμενα τεύχη του τυπωμένου περιοδικού της City Journal είναι διαθέσιμα για online περιήγηση. Η ημι-μηνιαία σειρά τους podcast "10 μπλοκάρει", είναι ισχυρή με 280 podcasts μέχρι σήμερα. συζητώντας θέματα αστικής πολιτικής τηςτην υγειονομική περίθαλψη , την εκπαίδευση , τις υποδομές, την ενέργεια και τη δημόσια ασφάλεια , μεταξύ άλλων.

5.City Metric.Αυτή η ιστοσελίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει επανέλθει για να συμμετάσχει στην κατάταξή μας για το δεύτερο έτος. Το City Metric ασχολείται με αστικά θέματα στους τομείς των επιχειρήσεων , της πολιτικής , των μεταφορών , του δομημένου περιβάλλοντος και της καινοτομίας . Πρόσθετα θέματα τάσης περιστρέφονται τακτικά και προστίθενται στη λίστα. Ο συντάκτης Jonn Elledge και οι φιλοξενούμενοι φιλοξένησαν πρόσφατα το podcast 60th Skylines τους . συνεχίζοντας τις συζητήσεις τους σχετικά με τις πόλεις, την πολιτική και όλα τα αστικά θέματα. Τα εργαλεία δεδομένων είναι διαδραστικοί χάρτες, διαγράμματα και γραφήματα που τροφοδοτούνται από το συνεργάτη του City Metric, το Κέντρο Πόλεων, η οποία απεικονίζει δημογραφικά και οικονομικά δεδομένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.