Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Καινοτομία στην επιχειρηματικότητα :Ο διαγωνισμός "The Squeeze"


Σε μια κατάμεστη αίθουσα με παρουσιάστρια την κα Σια Κοσιώνη, τον συν παρουσιαστή Ολλανδό κο.Robin Schuil*  και δυο νικητές ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός pitching που διοργάνωσε το OrangeGrove, ο χώρος υποστήριξης startup εταιρειών της Ολλανδικής Πρεσβείας, με τίτλο “The Squeeze”.
Το πρώτο βραβείο (15.000 ευρώ) έλαβε η Foodakai, η οποία βοηθά τη βιομηχανία τροφίμων και τους ανθρώπους που δουλεύουν μέσα σε αυτή να εντοπίζουν έγκαιρα προβλήματα που σχετίζονται με τα προϊόντα τους.
Το δεύτερο βραβείο (10.000 ευρώ) πήρε η Kontolixima, η πρώτη ελληνική πλατφόρμα αποκλειστικά για προϊόντα που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους! Μέσω των υπηρεσιών τους μπορεί κανείς να εντοπίσει εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά, τα κοντολήξιμα προϊόντα που πωλούνται στα πλησιέστερα super market & καταστήματα λιανικής!
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι 8 καλύτερες εταιρείες που φιλοξενούνται στο Orange Grove, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος και επιλογή από την επιτροπή μεντόρων του προγράμματος.Οι υπόλοιπες startups που παρουσίασαν το εγχείρημά τους στο διαγωνισμό ήταν οι: Healthier, Gaia Robotics, Maptasic, PlayN, EventLobster, Hook on Chics.

Ο διαγωνισμός “The Squeeze” πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ως μέρος της πρωτοβουλίας του για την «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων» που στοχεύει στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας. Το ΙΣΝ έχει υποστηρίξει το Orange Grove από την ίδρυσή του ως μεγάλος δωρητής.

Robin Schuil (είναι συνιδρυτής της πολύ γνωστής Ολλανδικής πλατφόρμας marktplaats.nl, ο οποίος φιλοξενείται στο Orange Grove και ξεκινά τώρα την Ελληνική πλατφόρμα vendora.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.