Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Cities4Europe – Europe for citizens



"Δεκάδες πόλεις συνεργάζονται ήδη με τους πολίτες τους στο πρόγραμμα «Cities4Europe – Europe for citizens» με το σύνθημα  συμμετοχή - έμπνευση - αντίκτυπος για :
• να εμπλέξουν τους πολίτες σε διάλογο σχετικά με το μέλλον 
• να εμπνεύσει όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης για την οικοδόμηση κοινωνιών όπου οι άνθρωποι έρχονται πρώτοι 
• να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Ευρώπη 

Είναι καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική γίνεται στην Ευρώπη. Ένα χρόνο πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εκστρατεία μας θα φέρει μαζί τους ανθρώπους και φορείς χάραξης πολιτικής για να διερευνήσουν νέους τρόπους συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. 
Στόχος μας είναι να δρομολογήσουμε μια διαδικασία που θα προωθεί τις κοινωνίες όπου οι άνθρωποι έρχονται πρώτοι, και όπου ενισχύεται η εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και δημόσιων αρχών. 
Η εκστρατεία θα ζωντανέψει στις 7 Μαΐου 2018 με ταυτόχρονη έναρξη σε απευθείας σύνδεση με όλες τις συμμετέχουσες πόλεις σε μια πανευρωπαϊκή δράση στις Βρυξέλλες όπου θα καλωσορίσουμε Eυρωπαίους, Eθνικούς και τοπικούς πολιτικούς ηγέτες καθώς και διάσημες  προσωπικότητες. 


Το «Cities4Europe – Europe for citizens» θα συνεχίσει στη συνέχεια με μια σειρά τοπικών εκδηλώσεων που παρουσιάζουν επιτυχημένες τοπικές πρωτοβουλίες που εμπλέκουν τους πολίτες, παρουσιάζουν ιδέες για νέες μορφές δημοκρατίας και χαράζουν ένα θετικό και κοινό μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.