Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Digital Cities Challenge : Οι 15 πόλεις που επιλέχθηκαν για συμβουλευτικές υπηρεσίες

Έχοντας ήδη ξεκινήσει με οκτώ πόλεις, η πρόσκληση Digital Cities Challenge της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ολοκλήρωσε τη διαδικασία επιλογών της με την προσθήκη επτά ακόμη πόλεων , ώστε με την κατάλληλη συμβουλευτική να ξεκλειδώσει όλες τις δυνατότητες τους να θέσουν τις  προηγμένες τεχνολογίες στην υπηρεσία των πολιτών τους. 

Η Alcoy (Ισπανία), το Arad (Ρουμανία), το Grand-Orly Seine Bièvre (Γαλλία), το Guimarães (Πορτογαλία), η Καβάλα (Ελλάδα), το Pori (Φιλανδία) και η Ριέκα (Κροατία) θα έχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής από υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονες καθώς ξεκινούν την πορεία μετάβασης τους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η δεύτερη ομάδα πόλεων αναβάζει τον αριθμό των πόλεων της πρόκλησης σε 15, που εκτείνονται από 9 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη και διαθέτουν μια πόλη σε κάθε περιοχή. Όλες οι 15 πόλεις επελέγησαν από μια διαδικασία αιτήσεων με μεγάλη εγγραφή, στην οποία υποβλήθηκαν 92 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος. 

Θα συνδεθούν τώρα με την Πάτρα (Ελλάδα), τη Γρανάδα (Ισπανία), την L'Aquila (Ιταλία), την Ventspils (Λετονία), την Algeciras (Ισπανία), τη Θεσσαλονίκη, το Iaşi (Ρουμανία) και τη Σόφια . 


Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασίας που θα περιλαμβάνει επίσης πόλεις Blueprint από την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ήταν ο προκάτοχος της πρόκλησης των ψηφιακών πόλεων και οι πόλεις που προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας τους δικούς τους πόρους.

Μπορείτε να δείτε όλα τα προφίλ των συμμετεχουσών πόλεων και να ακολουθήσετε το ταξίδι τους στον δικτυακό τόπο της Digital Cities Challenge

Οι εμπειρογνώμονες υψηλού επιπέδου άρχισαν ήδη να συνεργάζονται με τις πόλεις για να αξιολογήσουν τις ψηφιακές τους στρατηγικές και να εντοπίσουν τις προκλήσεις και τους τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να ενισχυθούν. Για τακτικές ενημερώσεις και για να συμμετάσχετε στη συζήτηση για την ψηφιακή μετατροπή στις πόλεις της Ευρώπης ακολουθήστε το hashtag #DigitalCitiesChallenge στο Twitter .


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.