Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Σίδνεϊ : Μια δυνατή επιλογή να ζεις, να εργάζεσαι και να επισκέπτεσαι



Η ιεραρχία των πόλεων δεν είναι σταθερή.Πόλεις που ευημερούν γρήγορα οδηγούνται στην παρακμή, αν δεν έχουν στρατηγικούς σχεδιασμούς διατήρησης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και ελκυστικότητας τους.Γι' αυτό οι δημοτικές αρχές των πιο ενεργών πόλεων δημιουργούν εκτός των πολιτικών ενδυνάμωσης των πόλεων σε διαφόρους τομείς ( όπου είναι οι στοχεύσεις κάθε πόλης ) και ισχυρά συστήματα branding.Οι ίδιοι οι Δήμαρχοι αναλαμβάνουν ένα σημαντικό ρόλο ενίσχυσης της φήμης των πόλεων που διοικούν ,ως οι πραγματικοί πολιτικοί ηγέτες του τόπου τους.
Το Σίδνεϊ είναι η πιο ζωηρά οικονομική πόλη της Αυστραλίας.Με πάνω από πέντε εκατομμύρια κατοίκους, η μητροπολιτική περιοχή του Σίδνεϊ έχει ΑΕΠ 417 δισεκατομμυρίων, το οποίο αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της Αυστραλίας SGS Economics & Planning, 2016 ). Η οικονομική σημασία της πόλης , όπως και πολλών άλλων πόλεων του κόσμου , ξεπερνά τα σύνορα της χώρας.
Η Global Financial Centers Index (2017)) , το οποίο αξιολογεί την ανταγωνιστικότητα των οικονομικών κέντρων σε όλο τον κόσμο όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον, το ανθρώπινο δυναμικό και τις υποδομές, βλέπει το Σίδνεϊ ως το 8 ου ισχυρότερο οικονομικό κέντρο, ανάμεσα σε 92 άλλα παγκόσμιας ακτινοβολίας. Με συνολική βαθμολογία 707 από 1000, το Σίδνεϊ είναι η πρώτη πόλη της Αυστραλίας στον δείκτη και η 5 η στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, μετά το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, το Τόκιο και τη Σαγκάη.
Το Σίδνεϊ επίσης κατετάγη 14 ος στους 25  στον δείκτη (Global City Economic Power Index, 2015). Η πόλη έχει ένα συνεκτικό στόχο μείωσης των εκπομπών αερίων κατά 70% μέσω του προγράμματος Sustainable Sydney 2030.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.