Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Οι συνεργασίες αλλάζουν την πόλη

Κλείνοντας τις δημοσιεύσεις του 2019 δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε καλύτερα παρά δημοσιεύοντας την παρακάτω είδηση που αφορά τις συνεργασίες και τις πρωτοβουλίες πολιτών μέσα στις πόλεις.

Είναι αυτό που λείπει από τη δημόσια ζωή και αποτελεί την μεγαλύτερη ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ για την Ελληνική κοινωνία. Ναι, οι συνεργασίες είναι η μεγαλύτερη καινοτομία για τη χώρα μας.

Πρόκειται για τις δράσεις του co-Athens στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος Curing the Limbo.

"Θέλεις να υλοποιήσεις δράσεις που θα φέρουν θετικές αλλαγές στη γειτονιά σου; 

Σκέφτηκες να συνεργαστείς με πρόσφυγες που κατοικούν στην Αθήνα; 
Θέλεις να συμβάλεις στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και φιλικής πόλης;

Δήλωσε συμμετοχή στο co-Athens έως τις 3 Φεβρουαρίου 2020!

Κάτοικοι, πρωτοβουλίες πολιτών, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και τοπική αυτοδιοίκηση ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους προς όφελος της πόλης.

Το co-Athens απευθύνεται σε ενεργούς πολίτες της Αθήνας, ώστε μαζί με τους πρόσφυγες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης του δήμου Αθηναίων, Curing the Limbo, να πραγματοποιήσουν δράσεις με θετικό αντίκτυπο στην πόλη.

Τα συνεργατικά σχήματα που θα επιλεγούν, θα λάβουν χρηματοδότηση και συμβουλευτική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, από το στάδιο διαμόρφωσης της αρχικής ιδέας, έως την υλοποίησή της.

Το co-Athens αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος Curing the Limbo και της στρατηγικής ένταξης που υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων. Στόχος του είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου μοντέλου συνεργασίας - πρότυπο για τις Ευρωπαϊκές πόλεις.

Το Curing the Limbo (2018-2021) είναι ένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων που υλοποιείται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Catholic Relief Services (CRS), της International Rescue Committee (IRC) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).

Θεματικές κατηγορίες δράσεων

- Παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο
- Προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος
- Πολιτιστικές δράσεις γειτονιάς
- Δράσεις αθλητισμού και ευεξίας
- Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος
- Καθαρισμός και ανάδειξη επιφανειών-προσόψεων κτιρίων

Περιοχές παρέμβασης του co-Athens

Α. Κεραμεικός - Μεταξουργείο - Κολωνός - Ακαδημία Πλάτωνος
Β. Βικτώρια - Μουσείο - Εξάρχεια - Νεάπολη
Γ. Πλατεία Αμερικής - Πλατεία Κολιάτσου - Άγιος Ελευθέριος - Κάτω Πατήσια

Οι δράσεις του co-Athens με μια ματιά:

- Λαμβάνουν πολύπλευρη υποστήριξη από το πρόγραμμα Curing the Limbo.
- Φέρνουν κοντά πρόσφυγες που έχουν λάβει άσυλο και διαμένουν στην Αθήνα, και ενεργούς πολίτες της πόλης.
- Ενσωματώνουν τους συμμετέχοντες πρόσφυγες σε ομάδες που λειτουργούν με σχέσεις ισοτιμίας και αμοιβαιότητας.
- Διερευνούν και προτείνουν βιώσιμες λύσεις σε πραγματικές προκλήσεις της πόλης.
- Ενεργοποιούν τις τοπικές κοινότητες και φέρνουν θετικές αλλαγές στις γειτονιές.
- Δημιουργούν και υποστηρίζουν ένα καινοτόμο μοντέλο ένταξης των προσφύγων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Curing the Limbo.

*Το Curing the Limbo (2018-2021) είναι ένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων που υλοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Catholic Relief Services (CRS), της International Rescue Committee (IRC) και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω της Πρωτοβουλίας Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (UIA).


1 σχόλιο :

  1. Γεια σας, κύριε
    Δεδομένης της παγκόσμιας κρίσης, μετά την πανδημία Corona, χρηματοδοτούμε επίσης από διαδικτυακούς εμπειρογνώμονες πίστωσης. Οι διάφοροι χρηματοοικονομικοί συνεργάτες μας σας επιτρέπουν να αποκτήσετε σε πολύ συμφέρουσες τιμές συνθήκες προσαρμοσμένες στην προσωπική σας κατάσταση.
    Ηγέτης στην ηλεκτρονική προσωπική πίστωση, υποστηρίζετε τα οικονομικά σας έργα σε διαφορετικά επίπεδα. Είτε ψάχνετε για αξιόπιστη χρηματοδότηση είτε για αξιόπιστο επενδυτικό κανάλι ή είχατε πολύ κακές εμπειρίες όταν υποβάλατε αίτηση για δάνειο από ανέντιμους θύματα, γνωρίζετε ότι η οικονομική σας κατάσταση είναι στα χέρια σας. ικανός, εμπιστευτείτε μας. Γενικά, υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στην υλοποίηση των έργων τους χάρη στο ευρύ φάσμα των πιστώσεών μας: προσωπικά δάνεια, ομαδικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων, δάνεια εργασίας, αλλά και δάνεια ακινήτων και παγκόσμιο χρέος. Όποια και αν είναι η εργασία σας, υποβάλετε το αίτημα πίστωσης απευθείας στο email μας: aubertpaulette1@gmail.com
    Αριθμός Whatsapp: +32 460 21 42 87

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.