Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Η αγάπη στην εποχή του cho…rona

#Anna Lisa Boni
Γενική γραμματέας του δικτύου πόλεων Eurocities
Δημοσιεύθηκε στο Eurocities.eu
Είμαι βέβαιη ότι αναγνωρίζετε τον προσαρμοσμένο τίτλο του διάσημου μυθιστορήματος του Gabriel García Márquez. Αντικατοπτρίζει για μένα αυτό που ο COVID19 δυστυχώς έχει μετατρέψει την καθημερινή πραγματικότητά μας, σε όλο τον κόσμο.
Πραγματικά δύσκολες στιγμές. Υποθέσαμε ότι είχαμε δει πολλά κατά την τελευταία δεκαετία με κλιματικές καταστροφές, ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τρομοκρατία. Όχι, ο τέταρτος ιππέας της αποκάλυψης έχει ενταχθεί στα υπόλοιπα. Τώρα, ποιες σκέψεις μπορούν να μοιραστούν σε τόσο λυπημένους και ανησυχητικούς χρόνους; Επί του παρόντος, αυτοί οι λίγοι έρχονται στο μυαλό μου.

O COVID 19 αποδεικνύει τη σημασία της μετεγκατάστασης όσο το δυνατόν περισσότερο στο επίπεδο της πόλης. Σήμερα είμαστε παγκοσμίως τόσο συνδεδεμένοι ώστε οποιαδήποτε καταστροφή συμβαίνει σε μια μεγάλη πόλη στην Ασία ή στην Αφρική, είναι εδώ με μας πολύ γρήγορα. Πρέπει να σκεφτούμε την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ της παγκοσμιοποίησης και της τοπικής προσαρμογής. Επειδή εάν η πανδημία αυτή είναι παγκόσμια, οι επιπτώσεις της εμφανίζονται κυρίως σε τοπικό επίπεδο, σε αστικές περιοχές όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Και είδαμε ότι αυτό δεν είναι το μόνο φαινόμενο που είναι παγκόσμιο και μπορεί να δείξει τη σημασία είτε να την εμποδίσει είτε να το αντιμετωπίσει με την εργασία και στο επίπεδο της πόλης. 
Συνεπώς, θα πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για να καταστούν οι πόλεις ανθεκτικές έναντι μελλοντικών κινδύνων όπως αυτή, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εργαστούν πιο στρατηγικά και με τις πόλεις να φτάσουν ψηλότερα στην ημερήσια διάταξη των Ευρωπαίων (και παγκόσμιων) πολιτικών ηγετών.
Η ενότητα της Ευρώπης κινδυνεύει. Τόσο από την άποψη της ελεύθερης κυκλοφορίας όσο και του πολιτικού βάρους, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση μιας τέτοιας κρίσης. Οι εθνικές επιλογές και στρατηγικές κυριαρχούν στην ικανότητά μας για κοινή δράση εναντίον αυτού του τέρατος. Οι πόλεις έχουν δείξει τη σημασία της συνεργασίας ως θεμελιώδους αξίας του ευρωπαϊκού σχεδίου σε σχέση με άλλες προκλήσεις. Αυτή είναι μια ακόμη φορά που πρέπει να μάθουμε ο ένας από τον άλλον να το αντιμετωπίζουμε και να πούμε στις εθνικές κυβερνήσεις ότι αν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε. 
Τα σύνορα είναι κλειστά και οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν ασφαλείς στα σπίτια τους αν θέλουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο μια μέρα σύντομα. Όπως και πολλοί άλλοι οργανισμοί, το δίκτυο πόλεων  EUROCITIES μετακινήθηκε επίσης σε απευθείας σύνδεση και συνεχίζει τις εργασίες και τις δραστηριότητές του με μια ανανεωμένη προσέγγιση και εργαλεία. Δεν πρόκειται να είναι άμεσα εύκολη, αλλά είναι μια σημαντική αλλαγή που πρέπει να κάνουμε και για να σεβόμαστε εκείνους τους ανθρώπους που επί του παρόντος παίρνουν τόσους πολλούς κινδύνους σε νοσοκομεία και σε άλλες θέσεις εργασίας που τους εκθέτουν στον ιό. Και ξέρεις τι? Παίρνω λίγη άνεση με το σκεπτικό ότι το αποτύπωμα άνθρακα θα πέσει κάτω και θα περάσω περισσότερο χρόνο με το μικρό μου.
Θα υπάρξει ένας κόσμος μετά το COVID19, και ξέρω ότι μέχρι τότε θα είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη ζωή μας και τα καλά πράγματα που μας προσφέρει. 

2 σχόλια :

  1. Γεια σε όλους, είστε αυτή τη στιγμή σε μια σοβαρή οικονομική κρίση. χρειάζεσαι δάνειο; Έχετε απορριφθεί από την Τράπεζα και θέλετε ένα δάνειο για να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας; - Κανένα πρόβλημα. Όποια και αν είναι η οικονομική σας κατάσταση. Μπορούμε να προσφέρουμε στεγαστικά δάνεια, εμπορικά δάνεια, ιδιωτικά δάνεια και δάνεια για αποκλειστικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς.;
    Ερωτήσεις / Υποστήριξη; - Στείλτε email (ferratum.loans@gmail.com) και λάβετε απάντηση σε λίγες ώρες.

    Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο μεταξύ 5000 έως 200 εκατομμυρίων $ για την επίλυση των οικονομικών σας προβλημάτων με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3% για διάρκεια δανείου από 1 έως 30 χρόνια (12-360 μήνες). Αυτό το πρόγραμμα χρηματοδότησης επιτρέπει στον πελάτη να απολαμβάνει χαμηλό επιτόκιο κατά τη διάρκεια του δανείου μετά την εξασφάλιση δανείου μαζί μας. Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!
    Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς! Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία ή θέλετε να διευκρινίσετε παρακαλούμε στείλτε μας email στο
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ferratum.loans@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    Γεια σας αγαπητοί μου, είμαι η Λίντα ΜακΝτόναλντ, που ζει σήμερα στο Ώστιν Τέξας των ΗΠΑ. Είμαι χήρα αυτή τη στιγμή με τρία παιδιά και είχα κολλήσει σε οικονομική κατάσταση τον Απρίλιο του 2020 και χρειάστηκε να αναχρηματοδοτήσω και να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Προσπάθησα να αναζητήσω δάνεια από διάφορες εταιρείες δανείων, τόσο ιδιωτικές όσο και εταιρικές, αλλά ποτέ με επιτυχία, και οι περισσότερες τράπεζες απέρριψαν την πίστη μου, δεν είναι πλήρης θύμα εκείνων των κουκουλαριών εκεί που τους αποκαλούν δανειστές αυτο-χρήματος, είναι όλοι απάτες, το μόνο που θέλουν είναι δικό σου λεφτά και δεν ξέρεις ξανά από αυτά που μου έχουν κάνει δύο φορές πριν συναντήσω τον κ. David Wilson, το πιο ενδιαφέρον μέρος του είναι ότι το δάνειο μου μεταφέρθηκε σε μένα εντός 74 ωρών, οπότε θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με τον κ. David εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε δάνειο και είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να τον εξοφλήσετε εγκαίρως, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Χωρίς πιστωτική επιταγή, χωρίς cosigner με επιτόκιο μόλις 2% και καλύτερα σχέδια αποπληρωμής και προγραμματίστε εάν πρέπει να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε εταιρεία σχετικά με την εξασφάλιση δανείου χωρίς εγγύηση, τότε επικοινωνήστε με τον κ. David Wilson σήμερα για το δάνειο σας.
    Προσφέρουν όλες τις κατηγορίες δανείου
    Βραχυπρόθεσμο δάνειο (5_10 έτη)
    Μακροπρόθεσμο δάνειο (20_40)
    Προθεσμιακό δάνειο μέσων (10_20)
    Προσφέρουν σαν δάνειο
    Στεγαστικό δάνειο ............., Επιχειρηματικό δάνειο ........ Χρεωστικό δάνειο .......
    Φοιτητικό δάνειο .........., Δάνειο εκκίνησης επιχειρήσεων
    Επιχειρηματικό δάνειο ......., Εταιρικό δάνειο .............. κλπ
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Όσον αφορά την οικονομική κρίση και το δάνειο, τότε το δάνειο David Wilson είναι το κατάλληλο μέρος για να πάει, απλώς πες του. Η κυρία Linda McDonald σας διευθύνει Καλή τύχη… ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.