Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Βιέννη :Ειδική στρατηγική για τα παιδιά και τη νεολαία


Η πρώτη στρατηγική της Βιέννης για τα παιδιά και τη νεολαία εγκρίθηκε στις 28 Μαΐου 2020. 

Η στρατηγική στοχεύει να καταστήσει τη Βιέννη την πιο φιλική προς τα παιδιά και τη νεολαία πόλη. Μεταξύ άλλων, θα καλύψει προϋπολογισμό για παιδιά και νέους ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για το 2021, καθώς και κοινοβούλιο για παιδιά και νέους.

Η στρατηγική βασίζεται στις εμπειρίες του "Werkstadt Junge Wien", του μεγαλύτερου προγράμματος συμμετοχής παιδιών και νέων στην ιστορία της Βιέννης. Πάνω από 22.500 παιδιά και νέοι έφεραν ιδέες και προτάσεις για το μέλλον της πόλης.

Ο δήμαρχος Michael Ludwig είπε: "Η πόλη της Βιέννης είναι πρωτοπόρος όσον αφορά τη συμμετοχή των παιδιών και των νέων. Ως δήμαρχος, είναι σημαντικό για μένα τα παιδιά και οι νέοι να βιώσουν τη δημοκρατία με συγκεκριμένους όρους. Γι 'αυτό θα έχουμε 1 εκατομμύριο ευρώ διαθέσιμα για προγράμματα για παιδιά και νέους το επόμενο έτος.Τα παιδιά και οι νέοι μπορούν να έχουν λόγο στη διάθεση των ποσών. "

Συμμετοχικός προϋπολογισμός για παιδιά και νέους

Μέχρι το φθινόπωρο του 2020, θα αναπτυχθούν ιδέες για τα κοινοβούλια των παιδιών και των νέων προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή στον προϋπολογισμό των παιδιών και των νέων που είναι κατάλληλος για την ηλικιακή ομάδα τους. 

Ιδέες και προτάσεις μπορούν να υποβληθούν και να συζητηθούν σε αυτά τα κοινοβούλια και τελικά να εγκριθούν σε όσο το δυνατόν ευρύτερη βάση. Ο στόχος είναι να εφαρμοστούν τα πρώτα έργα ήδη από το 2021.

Η Αντιδήμαρχος Birgit Hebein είπε: «Στη εργασία για τη Βιέννη , τα παιδιά και οι νέοι αυτής της πόλης ήθελαν πολύ συγκεκριμένα πράγματα: περισσότερα δέντρα, λιγότερα πλαστικά, λιγότερα αεροπλάνα, μια μέρα χωρίς αυτοκίνητα, λιγότερο άγχος ή μια ειρηνική συνύπαρξη. Είναι δική μας ευθύνη οι πολιτικοί να δίνουν χώρο σε αυτές τις επιθυμίες , να ακούνε τα παιδιά και τους νέους και να λαμβάνουν αποφάσεις ώστε να μεγαλώσουν σήμερα και αύριο στη Βιέννη, η οποία είναι ακόμα ζωντανή και αξιαγάπητη. Το περιβάλλον και η φύση για την πόλη μας είναι μια ξεκάθαρη αποστολή, γιατί: Μια Βιέννη φιλική προς τα παιδιά είναι μια Βιέννη φιλική προς το κλίμα και το αντίστροφο. "

Ο Σύμβουλος της Νεολαίας Jürgen Czernohorszky είπε: «Ειδικά τώρα στην κρίση του covid-19 είδαμε ότι τα παιδιά και οι νέοι επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τα μέτρα, αλλά τα συμφέροντά τους δεν ελήφθησαν υπόψη στις πολιτικές αποφάσεις. Είναι σημαντικό για μένα ότι οι προοπτικές των παιδιών και των νέων γίνονται δυνατότερες όταν αγκυροβολούν στις πολιτικές διαδικασίες. Είπα από την αρχή: Το «Werkstadt Junge Wien» δεν είναι ένα μονοήμερο έργο. Είναι το σήμα εκκίνησης για να αναπνέουση η ζωή στο δικαίωμα της συμμετοχής, όπως κατοχυρώνεται στο Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού · να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα των παιδιών και των νέων σε όλους τους τομείς της πολιτικής και, από την άλλη πλευρά, να τους δοθούν τα εργαλεία για να έχουν τη γνώμη τους και να έχουν το λόγο τους. Αυτό το κάνουμε στη Βιέννη. "

Πάνω από 190 συγκεκριμένα μέτρα

Για πρώτη φορά, η στρατηγική για τα παιδιά και τη νεολαία συνδυάζει μέτρα από όλα τα τμήματα, εξειδικευμένα τμήματα και εταιρείες πίσω από το κοινό όραμα να καταστεί η Βιέννη η πιο φιλική προς τα παιδιά πόλη.

Η στρατηγική χωρίζεται σε 9 κεφάλαια που επηρεάζουν όλους τους τομείς πολιτικής: φύση και περιβάλλον, ευκαιρίες και μέλλον, υγεία και ευημερία, κοινότητα και ενότητα, χώρος και χώρος, συμμετοχή και γνώμη, ασφάλεια , κινητικότητα και μεταφορές, αναψυχή και Πολιτισμός.

Στην κορυφή κάθε θέματος είναι ένας στόχος που έχει επιλυθεί με τα παιδιά και τους νέους. Αυτά περιλαμβάνουν μέτρα από όλες τις περιοχές της πόλης που προορίζονται να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτών των στόχων. Συνολικά, η στρατηγική για τα παιδιά και τη νεολαία περιλαμβάνει 193 μέτρα, τόσο νέα όσο και μέτρα που υπάρχουν ήδη και ενισχύονται.

Διαβάστε τη στρατηγική στα γερμανικά εδώ 

Πηγή : eurocities.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.