Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Τι χρειάζονται οι Αμερικανικές πόλεις από τη διοίκηση Biden τις πρώτες 100 ημέρες

Φωτογράφος: Taylor Davidson / EyeEm

#
Δημοσιεύθηκε στο Bloomberg CityLab από τον 
Joe Buscaino Πρόεδρο του National League of Cities και Πρόεδρο της επιτροπής Pro Tempore του Δημοτικού Συμβουλίου του Λος Άντζελες.
 
Οι ηγέτες των δήμων έχουν προνομιακή θέση στην Αμερική: Βλέπουμε από πρώτο χέρι πώς οι πολιτικές επηρεάζουν τα 200 εκατομμύρια άτομα που εκπροσωπούμε στις πόλεις και τα χωριά μας. Είμαστε επίσης οι πρώτοι που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινότητές μας, και οι πρώτοι που παρέχουμε τους πόρους που χρειάζονται οι κάτοικοί μας.

Ενώ οι περισσότεροι τους τελευταίους 10 μήνες έχουν αφιερωθεί στο άμεσο καθήκον να προστατεύσουν τους κατοίκους από την εξάπλωση του Covid-19, μας έδωσε επίσης μια σημαντική ευκαιρία να εξετάσουμε το μέλλον των πατρίδων μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου αντιμετώπισης των συστημικών προκλήσεων που προηγήθηκαν  - και τώρα επιδεινώνονται από την πανδημία. Είτε διασφαλίζοντας ότι οι πόλεις μας είναι χτισμένες για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των κατοίκων , παρέχοντας βοήθεια σε εργαζόμενες οικογένειες που αγωνίζονται να υποστηρίξουν τα νοικοκυριά τους, είτε εξαλείφοντας τις επίμονες ανισότητες στα πολιτικά μας ιδρύματα, οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας έχουν οξυνθεί.

Η οικοδόμηση πιο δίκαιων πόλεων σε μια εποχή που αγωνιζόμαστε για μια ανοδική μάχη για την ανοικοδόμηση   της οικονομίας μας δεν είναι εύκολο έργο. Για να αντιμετωπίσουμε τις μνημειώδεις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, χρειαζόμαστε περισσότερα από τους αξιωματούχους σε ομοσπονδιακό επίπεδο. 

Ακολουθούν οι πέντε πιο επείγουσες προτεραιότητες για τις τοπικές κυβερνήσεις τις οποίες η Εθνική Ένωση Πόλεων ζητά από τη διοίκηση του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden στις πρώτες 100 ημέρες της. 

  • Παροχή ανακούφισης Covid-19 για τις τοπικές αρχές
Οι τοπικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν ελλείψεις εσόδων άνω των 360 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τα επόμενα τρία χρόνια λόγω της πανδημίας, αναγκάζοντας τους δημοτικούς ηγέτες να αντιμετωπίσουν καταστροφικές περικοπές σε βασικές υπηρεσίες και προσωπικό - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν αναπόσπαστο μέρος των τοπικών προσπαθειών αντιμετώπισης πανδημίας και οικονομικής ανάκαμψης.

Στο Ruston, της Λουιζιάνα, ο δήμαρχος Ronny Walker είπε ότι η πόλη του «δεν θα έπρεπε να κόψει ένα άτομο από τη μισθοδοσία μας αν το Κογκρέσο είχε κάνει για τις πόλεις αυτό που έκανε για τις επιχειρήσεις» μέσω του Προγράμματος Προστασίας Paycheck. Ο δήμαρχος του Πίτσμπουργκ Μπιλ Πεντούτο είπε ότι η απόλυση του 10% των υπαλλήλων της πόλης θα αποτελούσε μόνο το ένα τέταρτο του ελλείμματος του προϋπολογισμού της πόλης του για το επόμενο έτος, και ότι τα επόμενα χρόνια, «αυτό που πρόκειται να δείτε στις πόλεις είναι περισσότερες περικοπές σε ουσιαστικό Υπηρεσίες."

Ενώ οι διαπραγματεύσεις για ένα ολοκληρωμένο πακέτο ανακούφισης Covid-19 παραμένουν καθυστερημένες στην τρέχουσα σύνοδο του Κογκρέσου, οι τοπικοί ηγέτες λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις για την προστασία των οικογενειών, των δημοτικών εργαζομένων και του οικονομικού μέλλοντος της Αμερικής. Έχει περάσει η ώρα για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εκπληρώσει την ευθύνη της έναντι των τοπικών ηρώων μας που υπηρετούν στις πρώτες γραμμές της πανδημίας, και παροτρύνουμε έντονα την κυβέρνηση Μπάιντεν να συνεργαστεί και με τα δύο μέρη στο Κογκρέσο για να εξασφαλίσει ένα πακέτο ανακούφισης Covid-19 που παρέχει άμεση ομοσπονδιακή ενίσχυση σε τοπικές κυβερνήσεις και δήμους όλων των μεγεθών. 

  • Δημιουργία βιώσιμων υποδομών
Ακόμα και πριν από την πανδημία, μεγάλο μέρος της υποδομής του έθνους μας χρειαζόταν απολύτως επισκευή, βελτίωση και εκσυγχρονισμό για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Οι τοπικές κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν ή να ακυρώσουν έργα  επισκευής δρόμων, υδάτινων συστημάτων και άλλων κρίσιμων υποδομών λόγω δημοσιονομικών περιορισμών που προκλήθηκαν από την πανδημία, υπογραμμίζοντας γιατί είναι πιο σημαντικό από ποτέ για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να υποστηρίξει έργα υποδομής που θα βοηθήσουν τους Αμερικανούς να γυρίσουν πίσω στη δουλειά. Μόλις αυτή την εβδομάδα, η Μητροπολιτική Αρχή Διαμετακόμισης της Νέας Υόρκης αναγκάστηκε να εξετάσει ένα σχέδιο μείωσης του 40% των καθημερινών υπηρεσιών του μετρό και να απολύσει περισσότερους από 9.000 εργαζόμενους διαμετακόμισης χωρίς την υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης - «τέλος στον τρόπο ζωής της Νέας Υόρκης, Όπως είπε ένας αξιωματούχος.

Οι τρέχουσες πηγές χρηματοδότησης μεταφορών, όπως το Highway Trust Fund, βρίσκονται σε πορεία εξάντησης το 2021, σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις της CBO . Παρέχοντας επιχορηγήσεις, εργαλεία και πόρους για την υποστήριξη των τοπικών προσπαθειών υποδομής, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να κάνει περισσότερα από το να διασφαλίσει την ασφάλεια και την κινητικότητα των κοινοτήτων μας. Μπορεί να βοηθήσει να καταστήσουμε τις κοινότητές μας πιο ανθεκτικές απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίσαμε φέτος εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας.

Είναι επίσης σημαντικό η διοίκηση να επενδύει σε ευρυζωνικές υπηρεσίες. Με περισσότερους ανθρώπους που εργάζονται και εκπαιδεύονται από το σπίτι, η ανάγκη είναι πιο ξεκάθαρη από ποτέ για να εξασφαλιστεί αξιόπιστη, προσιτή ευρυζωνική πρόσβαση για όλους τους Αμερικανούς - ιδιαίτερα εκείνους σε μικρές και αγροτικές κοινότητες.

  • Παροχή υποστήριξης για τη δημιουργία ειδίκευσης στο εργατικό δυναμικό
Με τη φύση της εργασίας να εξελίσσεται γρήγορα λόγω της πανδημίας Covid-19 και των τεχνολογικών εξελίξεων, χρειαζόμαστε ενισχυμένα προγράμματα κατάρτισης εργατικού δυναμικού για να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι και οι κοινότητές μας μπορούν να συνεχίσουν να διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη του έθνους μας. Καθώς περισσότεροι Αμερικανοί προετοιμάζονται να επανέλθουν στο εργατικό δυναμικό μετά από ιστορικά επίπεδα ανεργίας , είναι απαραίτητο για τη διοίκηση του Μπάιντεν να προωθήσει προγράμματα μαθητείας, να επεκτείνει προγράμματα οικονομικής βοήθειας για την κατάρτιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και να δημιουργήσει νέους δρόμους για επιτυχημένη σταδιοδρομία για άνεργους και υποαπασχολούμενους Αμερικανούς.

Επενδύοντας σε κατάρτιση δεξιοτήτων και υπηρεσίες για την υποστήριξη των συμμετεχόντων, όπως η φροντίδα των παιδιών και η μεταφορά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει τους ηγέτες της πόλης να αναπτύξουν επιτυχημένα προγράμματα ανάπτυξης του εργατικού δυναμικού - ιδιαίτερα εκείνα που βοηθούν στην άρση των εμποδίων στην πρόσβαση στην εκπαίδευση και βελτιώνουν την πιθανότητα οι μαθητές να είναι σε θέση να τελειώσω το κολέγιο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους δευτεροβάθμιους φοιτητές που φοιτούν στο κολέγιο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης Covid-19 που αναγκάζονται να παραμείνουν ή να επιστρέψουν σε σπίτια που μπορεί να μην έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή που, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μην έχουν καθόλου σπίτι.

Οι πόλεις βασίζονται στον Μπάιντεν για να ενδυναμώσουν τις τοπικές λύσεις εργατικού δυναμικού, να εξορθολογίσουν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση και να οδηγήσουν νέους πόρους σε αποδεδειγμένες λύσεις  για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ευκαιρίες να ευδοκιμήσουν.

  • Τερματισμός αστάθειας και έλλειψης στέγης
Η πανδημία Covid-19 υπήρξε καταλύτης για την αστάθεια στέγασης στις ΗΠΑ. Το μορατόριουμ για τις εξώσεις σε εθνικό επίπεδο δεν εμπόδισε ορισμένους ιδιοκτήτες να εκδιώξουν τους κατοίκους τους και 8 εκατομμύρια ενοικιαστές αντιμετωπίζουν την προοπτική εξώσεων όταν λήξει τον Ιανουάριο του 2021.

Με περισσότερους Αμερικανούς εκτός εργασίας και ανίκανους να αντέξουν οικονομικά τις βασικές τους ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της στέγασης, είναι σημαντικό για τη νέα διοίκηση να αντιμετωπίσει την αστάθεια και την έλλειψη στέγης.

Οι πόλεις χρειάζονται νέες λύσεις πολιτικής για τη σταθεροποίηση και τον περιορισμό της απώλειας δημόσιας και προσιτής στέγασης. Χρειάζονται επίσης τους πόρους για να επεκτείνουν τις πολλά υποσχόμενες ιδέες, όπως «προγράμματα πρώτης στέγασης», τα οποία επικεντρώνονται στην παροχή άμεσης μόνιμης στέγασης - ανεξάρτητα από τις περιστάσεις - σε άτομα που βιώνουν έλλειψη στέγης. Πριν από την πανδημία Covid-19, αρκετά πιλοτικά έργα στέγασης είχαν σημαντική πρόοδο . Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν μπορεί να λάβει ουσιαστικά βήματα προς τον τερματισμό της έλλειψης στέγης επεκτείνοντας αυτούς τους τύπους προγραμμάτων, καθώς και εκείνα που παρέχουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και έκτακτης ανάγκης που οι κάτοικοι πρέπει να παραμείνουν σταθεροί και προστατευμένοι.

  • Μειώστε τη βία των όπλων
Η βία με όπλα συνεχίζει να μαστίζει την κοινωνία μας, διεκδικώντας τη ζωή χιλιάδων Αμερικανών κάθε χρόνο και διαλύοντας τον ίδιο τον ιστό των κοινοτήτων μας. Το έθνος μας έχει δει μια αύξηση της βίας όπλων από την έναρξη της πανδημίας , δημιουργώντας δίδυμες κρίσεις δημόσιας υγείας που απειλούν να υπονομεύσουν την ασφάλεια την οποία οι τοπικοί ηγέτες έχουν ανατεθεί να παραδώσουν στους κατοίκους τους.

Η Εθνική Ένωση Πόλεων καλεί τον Μπάιντεν να συγκαλέσει εθνική επιτροπή για τη βία των όπλων, συμπεριλαμβανομένων εκλεγμένων αξιωματούχων από όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης, των μελών της οικογένειας των θυμάτων, των επιζώντων, των υποστηρικτών όπλων και της επιβολής του νόμου για να προτείνει προτάσεις για τρόπους μείωσης της βίας κατά των όπλων. Αναγνωρίζοντας τη βία όπλων ως ζήτημα δημόσιας υγείας, η διοίκηση του Μπάιντεν θα πρέπει να παρέχει χρηματοδότηση στα Κέντρα Ελέγχου Νόσων για τη διεξαγωγή ολοκληρωμένης έρευνας για τον εντοπισμό των υποκείμενων αιτιών που οδηγούν στη βία των όπλων και μαζικούς πυροβολισμούς σε κοινότητες. 

Εάν πρόκειται πραγματικά να "Build Back Better" - ένα κεντρικό θέμα της εκστρατείας του Μπάιντεν - πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η διοίκηση διατηρεί μια ισχυρή και στενή σχέση εργασίας με τοπικούς ηγέτες από όλη τη χώρα. Γνωρίζουμε τις κοινότητές μας καλύτερα και είμαστε σε καλύτερη θέση για να βοηθήσουμε τη νέα διοίκηση να αντιμετωπίσει τα συστημικά ζητήματα που τους έχουν επηρεάσει από καιρό, μόνο για να επιδεινωθεί τώρα από την πανδημία Covid-19.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.