Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Πως οι Τοπικές κοινωνίες αντιμετωπίζουν και νικάνε τις δυσκολίες !

Ένας Ταχυδρόμος
Ένα μονοπάτι
Τρία φαράγγια
Εννιά χωριά

Ο αγροτικός ταχυδρόμος στα δυτικά Σφακιά της Κρήτης έπρεπε να διανύσει περίπου 45 χιλιόμετρα με τα πόδια με υψομετρική διαφορά 700 μέτρων και να διασχίσει κάθετα τρία φαράγγια για να φέρει τα νέα στα πιο απομακρυσμένα χωριά. Το μονοπάτι αυτό αποτελεί μία κυκλική διαδρομή με πολιτισμικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, συνδέοντας διαφορετικά τοπία, οικοσυστήματα, βουνίσιες και ναυτικές ιστορίες στο πέρασμα του χρόνου.
Μπορείτε να ανακαλύψετε αυτή τη διαδρομή μέσα από την ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Ο δρόμος του Ταχυδρόμου».

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο μέσω του άξονα προτεραιότητας «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις 2018» και υλοποιήθηκε από το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος και την Πρωτοβουλία για την πολιτισμική κληρονομιά.

Συντονιστής δικαιούχος: Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος 
Το έργο χρηματοδοτείται από το μέτρο «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες», του άξονα «Καινοτόμες δράσεις», του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις 2018» του Πρασίνου Ταμείου. Συνδικαιούχοι: Φορέας Διαχείρισης Σαμαριάς, Πρωτοβουλία για την πολιτιστική κληρονομιά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.