Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Παγκρήτιο Forum για τον Αθλητικό Τουρισμό

Ο Τουρισμός αποτελεί έναν από τους δύο-τρεις σημαντικότερους πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.Η ανάληψη πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο για την εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων που διαθέτει ο τόπος είναι επιβεβλημένη.Η προώθηση εναλλακτικών μορφών Τουρισμού μέσα από τοπικά ή κλαδικά αναπτυξιακά σχέδια συμβάλει στην αύξηση του Εθνικού εισοδήματος ,την μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση των Τοπικών κοινωνιών.
Η πρωτοβουλία των Δήμων Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου να διοργανώσουν το 3ο Παγκρήτιο Φόρουμ Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Αθλητισμού «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού - Αθλητικός Τουρισμός» στις 18 & 19 Δεκεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο, έρχεται να ενισχύσει αυτές τις προσπάθειες και να τονίσει το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αναπτυξιακή πορεία των Τοπικών κοινωνιών.

Οι Στόχοι του φόρουμ είναι:

1. Να καταγράψει και παρουσιάσει τις διοικητικές οργανωτικές και λειτουργικές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα Αθλητισμού Τουρισμού και εναλλακτικών μορφών αθλητισμού - τουρισμού.
2. Να συμβάλει στο δημόσιο διάλογο σε θέματα αθλητισμού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαιτέρα αθλητικού τουρισμού.
3. Να ενημερώσει τα στελέχη των Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων της Κρήτης σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού Αθλητικού Τουρισμού
4. Να προσφέρει λύσεις και προτάσεις σε θέματα ανάπτυξης προγραμμάτων αθλητικού τουρισμού στην Κρήτη.
5. Να προωθήσει την ιδέα ανάπτυξης ενός «παρατηρητηρίου» παρακολούθησης του αθλητικού τουρισμού στην Κρήτη.
6. Να δημιουργήσει ένα δίκτυο αθλητικών οργανισμών και επιχειρήσεων για την Κρήτη με αντικείμενο τον αθλητισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
7. Να αναπτύξει διαδημοτικές αθλητικές συνεργασίες μεταξύ των μεγάλων δήμων με εκείνους της ενδοχώρας και των παραλίων της Κρήτης σε θέματα αθλητικού τουρισμού.
8. Να αναδείξει της σημαντικότητα και σημασία των αθλητικών υποδομών σε θέματα αθλητικού τουρισμού


Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.