Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ηράκλειο :Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας το 2012 ;

Με βάση την επίσημη ενημέρωση που είχε ο Δήμος Ηρακλείου από την αρμόδια Ευρωπαϊκή επιτροπή Νεολαίας, το Ηράκλειο είναι ανάμεσα στους τρεις τελικούς υποψηφίους για την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας – 2012».

Η Επιτροπή εξέτασε τους φακέλους που είχαν υποβάλλει Δήμοι από όλη την Ευρώπη και κατέληξε σε τρεις υποψηφιότητες.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και την εμπιστοσύνη του στην υποψηφιότητα της πόλης μας. Έχει γίνει μια σοβαρή προσπάθεια από το Δήμο Ηρακλείου και η πρόταση που έχει κατατεθεί είναι ολοκληρωμένη. Το Ηράκλειο, αν επιλεγεί είναι έτοιμο να εκπροσωπήσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ε.Ε. ως Πρωτεύουσα Νέων το 2012.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια με στόχο να αναπτύξει την επικοινωνία και την αλληλογνωριμία των νέων όλης της Ευρώπης.

Για το 2010 η πόλη που έχει επιλεγεί είναι το Τορίνο ενώ για το 2011 έχει προκριθεί η Αντβέρμπ.

Με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει ως τις 17 Μαρτίου να υποβάλλει το φάκελο που έχει κατατεθεί με αναλυτική παρουσίαση των εκδηλώσεων που προγραμματίζει να γίνουν.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να διοργανωθούν Αθλητικές και Πολιτιστικές δραστηριότητες, Μουσικές εκδηλώσεις – Συναυλίες, καθώς επίσης επαφή και γνωριμία με τη ιστορία της πόλης, που θα απευθύνονται σε ομάδες νέων από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα φιλοξενούνται στην πόλη μας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Η τελική επιλογή θα γίνει στις 23-24 Απριλίου στις Βρυξέλλες όπου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις των τριών πόλεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.