Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ηράκλειο : Δημιουργία Κυψέλης Εθελοντισμού

Την «ΚΥΨΕΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ», μια δομή στήριξης του εθελοντισμού  εγκαινίασε την Τετάρτη 19 Μαϊου ο Δήμος Ηρακλείου στο κτίριο της Παλιάς Λαχαναγοράς, με τη συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Ηρακλείου.

Τα μέλη των οργανώσεων ανταποκρίθηκαν στο ανοικτό κάλεσμα του Δήμου με τη μεγάλη συμμετοχή τους, επιβραβεύoντας παράλληλα την προσπάθεια ανάδειξης της δυναμικής του εθελοντισμού, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας της κυψέλης εθελοντισμού ως βάση συνεργασίας.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν  από τους ομιλητές τα θέματα  «Κυψέλη εθελοντισμού, η αρχή της συνέργειας», «Εθελοντισμός και Υγεία: Προτάσεις για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση», «Εθελοντές, ο ισχυρός κρίκος», «Παιδική προστασία και εθελοντισμός» και «Οι εθελοντές για το χαμόγελο του παιδιού».
Μέσα από προτάσεις των συμμετεχόντων, εξάλλου,  καθορίστηκαν και τα επόμενα κοινά βήματα  για την ενίσχυση του εθελοντισμού:
-Να καταγραφούν οι ενεργές ομάδες εθελοντισμού στο Ηράκλειο Κρήτης και θα αναρτηθούν στο site του Δήμου.
-Να γίνει προβολή και ενημέρωση σε κεντρικά σημεία της πόλης και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της κυψέλη εθελοντισμού με σκοπό την ευασισθητοποίηση και ενεργοποίηση νέων εθελοντών.
-Να διεξαχθούν σεμινάρια εκπαίδευσης απο καταρτισμένα άτομα για τον εθελοντισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.